Home » News » Betalingsselskabet Adyens aktier styrtdykker efter indtjeningstab

Betalingsselskabet Adyens aktier styrtdykker efter indtjeningstab

17 August 2023 Putem News Team

Aktierne i den hollandske betalingsprocessor Adyen NV faldt med mere end en fjerdedel torsdag, efter at indtjeningen i første halvår gik glip af analytikeres estimater og selskabets egne mellemfristede mål.

Det skarpe frasalg i Adyens aktie fremhæver analytikernes bekymringer over strakte værdiansættelser i den digitale betalingssektor og bekymringer om en afmatning i, hvad der er blevet betragtet som en højvækstforretning.

Adyen, der leverer tjenester til Netflix, Meta, Microsoft og Spotify, sagde, at omsætningsvæksten var langsommere i Nordamerika, og at dens marginer var påvirket af ansættelsesomkostninger.

Dets aktier faldt kraftigt efter en forsinket start på Euronext på grund af høj volatilitet og faldt 27 % til 1.080 euro kl. 1005 GMT. I aktuelle priser er aktierne nu faldet omkring 16 % i år til dato, hvilket giver afkald på gevinster op til onsdagens lukning.

“Dette er skuffende resultater, især salgsmissen, og nøglespørgsmålet vil være, om virksomheden hurtigt kan vende tilbage til mellemsigtet trendvækst,” sagde JPMorgan-analytikere.

Indtjeningen før renter, skat, afskrivninger og amortiseringer (EBITDA) var 320 millioner euro (348 millioner dollars), et fald på 10 % fra et år tidligere og under analytikernes prognoser på 386 millioner euro, viste Refinitiv-data.

Omsætningen steg 21 % til 739 millioner euro mod Adyens midtvejsprognoser på mere end 25 % vækst.

“På nogle områder voksede forretningen med en lavere hastighed end forventet,” sagde virksomheden i et brev til aktionærerne,

Virksomheden citerede også konkurrence i USA, hvor dets rivaler omfatter Stripe, Braintree, Fiserv og PayPal.

Jefferies-analytiker Hannes Leitner sagde, at nogle bekymringer er fokuseret på Adyen, som er mere rentabel og mere værdsat end sine jævnaldrende, og nogle på sektoren og økonomien.

Han sagde, at økonomien generelt er aftagende, og væksten i onlinebetalinger er muligvis ikke helt så hurtig, som den var i før-COVID-æraen. “Dette påvirker Adyen lidt mere end andre.”

Adyens EBITDA-margin faldt til 43% fra 59%, hvilket selskabet sagde, mest var på grund af højere lønomkostninger, da det tager mere personale. Virksomheden ansatte 550 fuldtidsansatte som led i et fremskyndet ansættelsesfremstød, en stigning på 17 %.

Et lignende fald i margen førte til et frasalg af Adyen-aktier, da selskabet rapporterede om helårsindtjening i februar.

Adyen bemærkede, at det kun ville “ansætte efter behov” i 2024.

Adyen fastholdt sine mellemfristede mål for omsætningsvækst over 25% og en forbedret EBITDA-margin, som man forventer vil nå 65% på lang sigt.

($1 = 0,9205 euro)

Source: https://buystocks.co.uk/news/payments-company-adyens-shares-plummet-after-earnings-miss/