HomeNewsBerkshire Hathaway lukker for første gang nogensinde på over $500.000

Berkshire Hathaway lukker for første gang nogensinde på over $500.000

Hassan Maishera

Aktierne i Berkshire Hathaway nåede et nyt all-time high, da selskabet udnyttede det igangværende økonomiske opsving.

I onsdags nåede Berkshire Hathaway klasse A-aktier et nyt rekord nogensinde, efter at dagen sluttede på $504.036. Det er første gang, selskabets aktiekurs rammer en halv million dollars pr. aktie.

Aktien steg med næsten 6.000 point, hvilket tilføjede mere end 1% til sin værdi inden for de sidste 24 timer.

Den nye milepæl kommer, da Warren Buffetts mangefacetterede konglomerat nyder massiv succes under det økonomiske opsving. Siden starten af året har Berkshire Hathaway tilføjet mere end 11 % til sin værdi, hvilket gør den til en af de bedst præsterende aktier i landet.

Stigningen kommer på et tidspunkt, hvor aktiemarkedet har det svært. NASDAQ og S&P 500 har været underpræsterende i de seneste uger på grund af kampene fra nogle af de førende teknologivirksomheder i verden.

Berkshire Hathaways stigning på 11 % fra år til dato betyder, at virksomheden har klaret sig bedre end det bredere marked siden starten af året. Cathy Seifert, en Berkshire-analytiker ved CFRA Research, sagde;

"Jeg tror, at en rotation i værdinavne, kombineret med Berkshires eksponering for energi- og forsyningsområdet … og investorernes begejstring for Berkshires aggressive aktietilbagekøb drev aktiernes præstation."

Efter denne nye milepæl overstiger Berkshire Hathaways samlede markedsværdi for første gang $740 milliarder. Virksomheden har nu overgået Meta Platforms (tidligere kendt som Facebook) med hensyn til markedsværdi, hvilket gør Berkshire Hathaway til den eneste ikke-teknologiske enhed på listen over 10 mest værdifulde amerikanske virksomheder.

Berkshire Hathaway er den dyreste aktie på Wall Street, der i øjeblikket handles over $500k. Warren Buffet har konsekvent fastholdt, at han ikke har til hensigt at opdele aktierne, fordi han mener, at den høje aktiekurs kun vil tiltrække og beholde mere langsigtede, kvalitetsorienterede investorer.