Home » News » Berkshire Hathaway-aktien genoptager handel, efter at aktiebørsen viste, at aktierne faldt 99 %

Berkshire Hathaway-aktien genoptager handel, efter at aktiebørsen viste, at aktierne faldt 99 %

News Team

New York Stock Exchange siger, at den har løst en teknisk fejl, der var med til at forårsage handelsstop i aktier i snesevis af virksomheder mandag morgen, herunder Berkshire Hathaway klasse A-aktier. Børsen sagde, at det tekniske problem var blevet løst, og at alle påvirkede aktier genoptog handlen kl. 11:40 Eastern Time.

Fejlen påvirkede handel med op til 49 aktier mandag, ifølge Consolidated Tape Association. Ud over Berkshire Hathaway klasse A-aktier inkluderede aktier, hvis handel kunne være blevet påvirket af fejlen, GameStop , Abbott Laboratories, AMC Entertainment Holdings og Chipotle Mexican Grill, blandt andre.

NYSE sagde mandag eftermiddag, at det undersøgte, hvilke handelsstop der var forårsaget af de tekniske problemer, og hvilke der var legitime. Stop forårsaget af fejlen “vil blive overvejet for potentielle buster,” sagde NYSE.

Grundårsagen til stop i aktier var forårsaget af en kodeopgradering implementeret i weekenden af Consolidated Tape Association Security Information Processor, ifølge en person, der er bekendt med sagen. Dette system bruges til at konsolidere aktiedata på tværs af større børser.

Før mandag blev åbningsreferencekursen for aktier på noteringsmarkeder, der håndteres af CTA SIP, beregnet af SIP selv, og opgraderingen gjorde det, så prisen ville blive beregnet af aktiernes primære noteringsmarked, sagde personen. Det er uklart, hvorfor fejlen kun skete på visse værdipapirer, men CTA SIP rullede mandag sin kode tilbage til den tidligere version, hvilket løste problemet, sagde personen.

Klasse A-aktier i Berkshire Hathaway-aktier (BRK) blev standset af NYSE, efter at kurserne viste et fald på mere end 99%. Handelen blev standset omkring kl. 9:50 mandag til en pris på $185,10, et fald på 99,97% for dagen. Berkshire klasse B-aktier var faldet 0,97% til $410,36 og fortsatte handlen.

Aktierne i Barrick Gold viste et fald på mere end 98% til $0,25 og blev stoppet omkring kl. 9:56, mens aktierne i NuScale Power viste et fald på et tilsvarende beløb til $0,13.

Klasse A-aktier i Berkshire genåbnede lige efter kl. 11.30 og viste en kurs på omkring $640.000, en stigning på 2%. Handel med aktier i Barrick og NuScale genåbnede også, hvor guldgraveren steg omkring 1,7 % til $17,38 og NuScale 3,8% til $8,40.

Tidligere mandag morgen havde NYSE, som er ejet af Intercontinental Exchange, sagt, at det undersøgte et spørgsmål vedrørende Limit Up-Limit Down-bånd. Sådanne grænser har til formål at forhindre ekstreme kursudsving i aktier ved at standse handler, der finder sted uden for visse prisintervaller.

Problemet, som påvirkede mere end en times handel i mandags, er den seneste tekniske fejl, der forårsagede offentliggørelse af falske priser eller store udsving i markedspriser i løbet af de sidste par årtier.

I 2015 fik et udfald handel til at stoppe på NYSE i næsten fire timer. I 2013 blev handelen stoppet i tre timer på Nasdaq efter problemer med at oprette forbindelse til informationsfeedet, der blev brugt til at distribuere aktiekurser. I “flash crashet” i 2010 kollapsede store børser og vendte tilbage, hvilket markedsregulatorer tilskrev automatiseret handel, efter at en erhvervsdrivende havde solgt et stort antal S&P 500-futureskontrakter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/berkshire-hathaway-stock-resumes-trading-after-exchange-showed-shares-plummeting-99/