HomeNewsBedste europæiske bankaktier at købe, da ECB signalerer forhøjelser

Bedste europæiske bankaktier at købe, da ECB signalerer forhøjelser

Mircea Vasiu

De europæiske banker har klaret sig bedre de seneste 12 måneder, da de globale renter steg fra deres lave niveauer. Nu hvor Den Europæiske Centralbank (ECB) blev høgeagtig, hvad er så de bedste europæiske bankaktier at købe midt i de kommende renteforhøjelser?

Kommercielle banker har en tendens til at klare sig bedre i et miljø, hvor renten stiger. ECB overraskede markederne i starten af 2022, da den antydede en kommende stramning af de finansielle forhold.

Centralbanken var stærkt imod renteforhøjelser kun seks uger før det sidste ECB-møde. Alligevel har stigende inflation og stærke beskæftigelsestal tvunget frem en rekalibrering af pengepolitikken, og ECB anses nu for at levere mindst én renteforhøjelse i år.

Det skal her nævnes, at ECB holder indlånsfaciliteten på -0,5 %, så en første renteforhøjelse vil ikke betyde det helt store. Stramningerne fører dog til stigende renter, og investorer allokerer typisk en del af deres porteføljer til kommercielle banker i området.

Her er tre europæiske bankaktier at købe midt i fremtidige stramninger af de finansielle forhold:

  • BNP Paribas
  • Credit Agricole
  • UniCredit

BNP Paribas

BNP Paribas er en fransk forretningsbank, der tilbyder bankprodukter samt tjenester lokalt og internationalt. Det beskæftiger tæt på 200.000 mennesker, og blev grundlagt i 1848.

Aktiekursen er steget over 35 % de seneste tolv måneder, hvilket er en betydelig udvikling, hvis man tænker på, at banken udbetaler et halvårligt udbytte. Det fremadrettede udbytte er 4,09 %, og banken hævede det med 4,20 % i de seneste fem år.

Credit Agricole

Credit Agricole er en anden fransk diversificeret bank, og en direkte rival til BNP Paribas. Baseret i Montrouge, det beskæftiger omkring 75.000 mennesker, og aktiekursen er steget med mere end 20 % i de seneste 12 måneder.

Udbytteafkastet er endnu mere attraktivt sammenlignet med BNP Paribas, set på 7,21 % i 2022. Desuden ser P/E-forholdet attraktivt ud på kun 8,61 i 2022, som forventes at falde til 7,39 i 2024.

UniCredit

UniCredit er en italiensk bank grundlagt i 1870 og beskæftiger over 80.000 mennesker. Dets aktiekurs er steget i de seneste 12 måneder og har leveret over 62 % til investorerne.

Desuden giver det et solidt udbytte, hvilket afspejles i udbytteafkastet på 4,15 %.