HomeNewsBedste energi-ETF’er at købe blandt attraktive P/E-forhold: XLE, XOP og VDE

Bedste energi-ETF’er at købe blandt attraktive P/E-forhold: XLE, XOP og VDE

Mircea Vasiu

Energi-ETF’er handles til en fair værdi, mens de udbetaler store udbytter, da energipriserne bliver ved med at presse højere. Så hvad er de bedste energi-ETF’er at købe?

Den spektakulære stigning i oliepriserne førte til, at mange investorer rettede deres opmærksomhed mod energisektoren. Et alternativ til direkte at købe aktier i et olieselskab, energi-ETF’er giver diversificering inden for industrien og handler til tiltalende værdiansættelser.

Så hvad er de bedste energi-ETF’er at købe midt i attraktive værdiansættelser? Her er tre at overveje:

  • Energy Select Sector SPDR Fund (XLE)
  • SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP)

Energy Select Sector SPDR Fund (XLE)

XLE er en af de mest likvide energi-ETF’er, der tilbyder eksponering til den amerikanske energiindustri. Med et årligt udbytte på 3,75 % og et P/E-forhold på 16,64, er XLE en interessant mulighed for dem, der ønsker at få eksponering mod energisektoren, mens de ikke investerer direkte i en bestemt virksomheds aktier.

XLE’s hovedbesiddelser er Exxon Mobil Corporation og Chevron Corporation. De to selskaber står for 43,97 % af ETF’ernes beholdninger, og andre bemærkelsesværdige beholdninger er i EOG Resources (4,87 %), ConocoPhillips (4,5 %) og Schlumberger NV (4,33 %).

De vigtigste sektorer, hvor XLE’s underliggende kapitalandele er allokeret, er energimineraler og industrielle tjenester.

SPDR S&P Oil & Gas Exploration & Production ETF (XOP)

XOP fokuserer på efterforsknings- og produktionsundersektoren og er således en interessant mulighed for dem, der ønsker at få eksponering for virksomheder, der er involveret i at opdage og udforske nye olie- og gasforekomster.

Hovedposterne er Southwestern Energy Company (2,96%), EQT Corporation (2,91%), Antero Resources Corporation (2,55%) og Hess Corporation (2,44%).

XOP handles til et P/E-forhold på 13,25, og det årlige udbytte er 1,26 %.

Vanguard Energy ETF (VDE)

I modsætning til XOP er VDE-beholdningerne koncentreret i nogle få aktier, såsom Exxon Mobil (20,51 %) eller Chevron (17,09 %). VDE handler til et højere P/E-forhold end de to andre ETF’er præsenteret i denne artikel (34.8), men dets årlige udbytte er også meget højere med 3,52 %.

VDE’s YTD-afkast er +42,71%.