HomeNewsBedste defensive aktier at købe for at beskytte mod en mulig recession

Bedste defensive aktier at købe for at beskytte mod en mulig recession

Mircea Vasiu

Defensive aktier er kendt for deres stabile udbytte og prisstabilitet. De er også ikke-cykliske, da deres produkter eller tjenester er ukorrelerede til konjunkturcyklussen. Så hvad er de bedste defensive aktier at købe, hvis en recession er på vej?

En økonomi vokser i cyklusser, ikke i en lige linje. Teorien om en konjunkturcyklus fortæller os, at perioder med økonomisk ekspansion efterfølges af perioder med økonomisk nedgang.

Med tiden vokser det samlede BNP, men med nogle hikke på vejen. En økonomisk recession er defineret ved minimum to kvartaler med negativ økonomisk vækst i træk.

Nu hvor krigen er startet i Østeuropa, og centralbankerne er fanget, tvunget til at stige i økonomisk afmatning for at bekæmpe inflationen, hvad skal aktiemarkedsinvestorer så gøre? En løsning er: Invester i defensive aktier.

Disse aktier er kendt for deres stabile udbytte og for at levere produkter og tjenester med en efterspørgsel, der kun er lidt påvirket af konjunkturcyklussen. Her er nogle navne at overveje: Walmart, CVS Health og General Electric.

Walmart

Walmart er en af de største virksomheder i USA og verden. Det driver hypermarkeder og supercentre, og det er en repræsentativ virksomhed for dagligvaresektoren. Dette er en defensiv sektor, så Walmart betaler et stabilt udbytte, og dets produkter og tjenester er ikke korrelerede med konjunkturcyklussen.

Selskabet har øget det årlige udbytte i de seneste 48 år i træk, og udbytteprocenten er 34,11 %.

CVS Health

CVS Health er en amerikansk virksomhed fra Rhode Island, der opererer i sundhedssektoren. Dette er en defensiv aktiehandel tæt på dets rekordhøje niveauer og giver et stabilt udbytte.

Det fremadrettede udbytte er 2,15 %, og udbytteprocenten er 23,78 %. Ved den aktuelle børskurs er virksomheden vurderet til 133,77 milliarder dollars, og virksomhedens værdi er 197,55 milliarder dollars.

General Electric

General Electric er et ikonisk amerikansk firma. Det er en af de ældste virksomheder globalt, et industrielt konglomerat med verdensomspændende aktiviteter, der beskæftiger tæt på 170.000 mennesker. Det udbetaler kvartalsvis udbytte, og aktiekursen er næsten flad i de seneste tolv måneder.