HomeNewsBedste 4 biotekaktier at købe midt i stigende sundhedsudgifter

Bedste 4 biotekaktier at købe midt i stigende sundhedsudgifter

Mircea Vasiu

Biotek-aktier giver en portefølje fordele i form af diversificering. I takt med at udgifterne til sundhedspleje stiger, hvilke biotek-aktier er så de bedste at købe?

Udgifterne til sundhedspleje stiger overalt i verden, og væksten i den bioteknologiske sektor understøtter innovation. Biotek fokuserer på behandling af sjældne sygdomme, og succes er aldrig garanteret.

Ikke desto mindre beslutter mange investorer at allokere en del af deres porteføljer til sektoren i håb om, at et gennembrud kan føre til en kraftig opadgående bevægelse. Her er fire biotek-aktier, der skal købes, da udgifterne til sundhedsvæsenet stiger på verdensplan: Agilent Technologies, Avantor, Waters Corporation og PerkinElmer.

Biotekaktier bringer diversificeringsfordele til en portefølje. Når sundhedsudgifterne stiger, hvad er de bedste biotekaktier at købe?

Udgifterne til sundhedspleje stiger overalt i verden, og vækst i bioteksektoren understøtter innovation. Biotech fokuserer på behandling af sjældne sygdomme, og succes er aldrig garanteret.

Ikke desto mindre beslutter adskillige investorer at allokere en del af deres porteføljer til sektoren i håb om, at et gennembrud kan føre til et stærkt opadgående træk. Her er fire biotekaktier at købe, når sundhedsudgifterne stiger på verdensplan: Agilent Technologies, Avantor, Waters Corporation og PerkinElmer.

Agilente teknologier

Agilent Technologies (NYSE:AGL) opererer i life science værktøjer og serviceindustrien og er baseret i Santa Clara, Californien. Agilent Technologies blev grundlagt i 1999 og er et udbyttebetalende selskab, der har øget sit årlige udbytte i løbet af de sidste ni år.

Udbetalingsgraden er 17,64 %, og det fremadrettede udbytte er 0,62 %.

Avantor

Avantor (NYSE:AVTR) opererer i samme branche som Agilent Technologies, og markedet anslår 8 milliarder dollars i omsætning for 2022. Avantors EBIT-margin for de seneste tolv måneder overstiger sektormedianen med 1288,84 %.

Waters Corporation

Waters Corporation (NYSE:WAT) er et andet amerikansk firma, der opererer i samme branche. Det udbetaler ikke udbytte, men det opererer med en bruttoavance, der overstiger sektormedianen med 5,03 % for de seneste 12 måneder. Desuden er EBIT-marginen for det seneste år højere end sektormedianen med 2727,12%.

Aktiekursen steg mere end 15% i det seneste år, og på nuværende niveau er virksomheden vurderet til 19,73 milliarder dollars.

PerkinElmer

PerkinElmer (NYSE:PKI)'s aktiekurs steg mere end 40% i de seneste tolv måneder. Virksomheden leverer løsninger til diagnostik- og biovidenskabsmarkeder verden over, og den årlige indtægtsestimat for regnskabsperioden, der slutter i december 2022, er 4,48 milliarder dollars.

Dette er endnu et selskab, hvis EBIT-margin er langt højere end sektormedianen med 2739,55 %. PerkinElmer udbetaler kvartalsvis udbytte, og udbytteprocenten er 2,45 %