Home » News » Baidu efter sigende i samtaler med Apple om AI-binding, stiger aktien.

Baidu efter sigende i samtaler med Apple om AI-binding, stiger aktien.

News Team

Aktierne i Baidu Inc (NASDAQ: BIDU) steg kraftigt i handelen i Hongkong, efter at flere medierapporter antydede, at virksomheden var i forhandlinger med Apple Inc (NASDAQ: AAPL) om at bruge den kinesiske internetgigants AI-modeller i Apples iPhone-software i Kina.

Kinesiske medier rapporterer, at Baidus AI-model vil blive brugt i Apples iPhone 16 og IOS 18 i Kina. Rapporterne kom få dage efter, at Wall Street Journal rapporterede, at Apple var i indledende samtaler med Baidu om et sådant skridt.

Baidus Hong Kong-aktier (HK:9888) steg 6,4% til HK$104,50 ved middagspausen, hvilket understøttede en stigning på 0,5% i Hang Seng-indekset.

Kinesiske medierapporter sagde, at Apple også havde henvendt sig til Alibaba Group (NYSE: BABA) over et sådant skridt, men havde til sidst slået sig fast på Baidu. Alibabas Hong Kong-aktier (HK:9988) faldt over 1% mandag.

Brug af Baidus AI-modeller vil også hjælpe Apple med at dulme amerikanske regulatoriske bekymringer over brugen af proprietær AI-teknologi i Kina, eftersom den amerikanske regering gentagne gange har forsøgt at begrænse Kinas adgang til den seneste udvikling inden for AI.

Men flytningen præsenterer lysere udsigter for Baidus AI-ambitioner, som har været en stor pengesænkning og indtjening for den kinesiske internetgigant i de seneste kvartaler. Firmaet øgede udviklingen af sin Ernie Bot-model og var begyndt at udrulle AI-produkter til forbruger- og virksomhedsapplikationer i løbet af de sidste to kvartaler.

Apples potentielle adoption af Baidu kommer få måneder efter, at rivalen Samsung Electronics Co Ltd (KS:005930) integrerede Baidu’s Ernie-bot i sin Galaxy S24-smartphoneserie i Kina. Uden for Kina bruger Samsung Googles AI-modeller i sine enheder.

Apple blev også for nylig rapporteret at være i diskussioner med Alphabets (NASDAQ: GOOG) Google om den potentielle brug af dets Gemini AI i dets iPhones.

Cupertino-teknologigiganten har haltet lidt efter sine jævnaldrende med hensyn til at udrulle AI-funktioner i løbet af det seneste år. Medierapporter har dog vist, at firmaet arbejder på sine egne AI-tilbud og planlægger at integrere dem i den næste generation af sin IOS-software, IOS 18.

Apple og Baidu-repræsentanter reagerede ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar.

AI-integration kan hjælpe Apple med at styrke sit iPhone-salg i Kina, som er faldet i fire kvartaler i træk på grund af øget regeringskontrol og strammere konkurrence fra rivaler som Samsung og Huawei.

Source: https://buystocks.co.uk/news/baidu-reportedly-in-talks-with-apple-over-ai-tie-up-shares-surge/