Home » News » Asiatiske aktier stiger på baggrund af amerikanske stigninger forud for det vigtigste politiske møde i Kina.

Asiatiske aktier stiger på baggrund af amerikanske stigninger forud for det vigtigste politiske møde i Kina.

News Team

Japans benchmark Nikkei 225-indeks oversteg 40.000-mærket for første gang, med analytikere, der forudsiger, at det kan gå endnu længere, løftet af Wall Street-rally, robust virksomhedsindtjening og optimisme over kunstig intelligens.

I New York sluttede S&P 500 og den teknologirige Nasdaq fredag på alle tiders højder efter fortsat momentum for AI-linkede aktier, især chipproducenten Nvidia (NASDAQ: NVDA), som endte med en værdiansættelse over 2 billioner USD for første gang. Den solide præstation på de globale markeder giver “gunstige passatvinde for de asiatiske markeder, når den nye uge begynder”, sagde Stephen Innes fra SPI Asset Management i en note.

Den taiwanske chipgigant TSMC steg til et rekordhøjt niveau mandag og steg 5,2 procent på det globale rally i halvlederaktier og hjalp Taipeis Taiex-indeks med at tilføje næsten to procent.

Håb om amerikanske rentenedsættelser, indikationer på aftagende inflation og en stigende passion for kunstig intelligens inden for teknologisektoren har drevet investorernes stemning, sagde han.

“Disse faktorer bidrager tilsammen til den positive tone på globale markeder, som forventes at styrke de asiatiske markeder,” tilføjede Innes.

Mens den amerikanske centralbank nu forventes at begynde at trimme renterne senere snarere end tidligere i år, på grund af de seneste varmere end ventede inflationsdata, er markederne blevet boostet af fantastiske indtjeningsresultater fra store teknologivirksomheder i de seneste uger.

Investorer vil i denne uge se på offentliggørelsen af amerikanske jobtal og Fed-chef Jerome Powells vidnesbyrd til Kongressen.

“Vi forventer ikke, at stolen vil afvige særlig langt fra Feds seneste beskeder – embedsmænd er i en ‘vent-og-se’-tilstand, da der stadig er en masse tvetydighed i dataene,” John Briggs, global chef for desk. strategi hos NatWest Markets, sagde i en note.

Hongkong sluttede fladt mandag, og Shanghai lukkede højere forud for starten af Kinas årlige lovgivningskonklave, hvor embedsmænd udtrykte bekymring over landets kæmpende økonomi og ungdomsarbejdsløshed, da de er klar til at præsentere politikker for det kommende år.

Senere mandag sagde en anden embedsmand, at Kinas ledere havde “rigtig tillid” til, at økonomien ville rette sig.

Det parlamentariske møde med gummistempel forventes at se ledere sætte et årligt vækstmål på omkring fem procent for 2024, sagde Innes efter en rapporteret BNP-udvidelse på 5,2 procent sidste år – den laveste i årtier, eksklusive pandemiårene.

“De meddelelser og politikker, der blev afsløret under parlamentsmødet, vil give afgørende indsigt i Kinas økonomiske prioriteter, strategier og potentielle markedsudviklinger,” tilføjede han.

Mens analytikere har opfordret til stærkere indgreb fra Beijing for at sætte skub i økonomien, sagde Innes, at mere målte bevægelser er sandsynlige, da en “big bang”-stimulering kan udgøre langsigtede risici for stabiliteten.

Seoul, Mumbai, Manila og Kuala Lumpur var oppe, mens Sydney, Wellington, Jakarta og Singapore var nede.

London og Paris åbnede lavere, og Frankfurt var fladt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-rise-on-us-gains-ahead-of-key-china-policy-meeting/