Home » News » Asiatiske aktier stiger, efter at globale markeder falder på tech-udsalg.

Asiatiske aktier stiger, efter at globale markeder falder på tech-udsalg.

News Team

Asiatiske aktier steg for det meste i onsdags, efter at de globale markeder faldt, da handlende låste i overskud efter nylige teknologidrevne rally.

Guldpriser og bitcoin ramte alle tiders højder tirsdag, før de vendte gevinster, mens frasalget i nogle teknologiaktier ramte mange markeder rundt om i verden.

Wall Streets tre hovedindeks faldt, og det teknologirige Nasdaq sluttede dagen 1,7 procent lavere, trukket ned af Apple (NASDAQ: AAPL) og Tesla (NASDAQ: TSLA).

Apples aktier faldt efter nyheder om, at iPhone-salget i Kina var lavere i begyndelsen af dette år, hvilket tjener som “en skarp påmindelse om de igangværende handelsspændinger mellem USA og Kina”, sagde Stephen Innes fra SPI Asset Management i en note.

Mens amerikanske aktieindeks er steget kraftigt i forhold til året, har de seneste stigninger været stærkt afhængige af et par mega-cap-aktier.

“Negative nyheder om disse nøglespillere kan udløse en bredere tilbagetrækning på tværs af hele indeksspektret, i endnu højere grad, hvis salgsbekymringer kommer fra Kina, som udgør en stor del af disse teknologiske giganters indtjening fra et geografisk perspektiv,” sagde Innes.

Hvis den tidligere amerikanske præsident Donald Trump bliver genvalgt og skulle indføre betydelige toldsatser på kinesisk import, kan handelsspændinger eskalere, tilføjede han.

“Amerikanske teknologiinvestorer kan betale prisen.”

Tirsdag vaklede de asiatiske markeder, efter at Kina startede sin årlige lovgivende samling med gummistempel ved at sætte et ambitiøst 2024-vækstmål på fem procent.

Tallet er i overensstemmelse med sidste års mål, men langt fra den tocifrede ekspansion, der i årevis drev verdens næststørste økonomi.

Handlerne var undervældet, og globale aktier vaklede.

“Premier Li (Qiang)’s åbningstale til den nationale folkekongres i går indikerer, at Kina holder kursen i forhold til at afstå fra en stor stimulus,” sagde økonomerne Duncan Wrigley og Kelvin Lam fra Pantheon Macroeconomics i et notat.

Eksperter har opfordret til dybere indgreb for at hjælpe Kinas aftagende økonomi, som er præget af en langvarig krise i ejendomssektoren, rekordhøj ungdomsarbejdsløshed og en global afmatning, der hæmmer efterspørgslen efter kinesisk eksport.

Wrigley og Lam sagde, at Beijing “balancerede nødvendigheden af at støtte kortsigtet vækst og beskæftigelse med ønsket om at flytte vækstmodellen mod avanceret fremstilling og væk fra en overdreven afhængighed af fast ejendom.”

Landet ville sandsynligvis “hovedsageligt stole på finanspolitisk støtte for at holde væksten på et acceptabelt niveau, mens pengepolitikken vil spille en imødekommende rolle med kun symbolske rentenedsættelser,” tilføjede de.

Ud over NPC, vil investorer være fokuseret på kongressens vidnesbyrd fra Federal Reserve-formand Jerome Powell onsdag og torsdag, da de søger tegn på, hvornår den amerikanske centralbank kan begynde at sænke renten.

De fleste analytikere forventer, at de meget ventede rentenedsættelser fra Fed vil begynde senere på året, da embedsmænd har givet udtryk for forsigtighed med at trimme for tidligt, mens de afventer yderligere inflationsdata.

De amerikanske jobtal forelægges på fredag.

Tokyos vigtigste Nikkei-indeks endte marginalt lavere onsdag, og Shanghai lukkede ned.

Hong Kong-aktierne steg tilbage og tilføjede 1,7 procent ved lukningen efter at have endt mere end to procent lavere dagen før.

Sydney, Taipei, Wellington, Singapore, Bangkok og Jakarta var også oppe onsdag.

Aktierne i Seoul, Mumbai, Manila og Kuala Lumpur var lavere.

Frankfurt og Paris åbnede lavere, og London var fladt.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-advance-after-global-markets-fall-on-tech-sell-off/