Home » News » Apple: iPhone Kina-salget falder, mens Huawei stiger i vejret, siger rapporten.

Apple: iPhone Kina-salget falder, mens Huawei stiger i vejret, siger rapporten.

News Team

Det kommer, da den amerikanske teknologigigant står over for hård konkurrence i landet fra lokale rivaler.

I samme periode så Kinas Huawei sit salg springe med 64% på sit hjemmemarked, siger rapporten.

Apple (NASDAQ: AAPL) og Huawei reagerede ikke umiddelbart på anmodninger om kommentarer fra BBC.

Bortset fra en genopblussen af Huawei-salget i den dyrere ende af det kinesiske telefonmarked, var Apple også “klemt i midten af aggressive priser fra folk som Oppo, Vivo og Xiaomi,” skrev Mengmeng Zhang fra Counterpoint Research.

Kina, som er et af Apples største markeder, oplevede også det samlede smartphonesalg falde med 7% i samme periode, hedder det i rapporten.

Huawei kæmpede i årevis på grund af amerikanske sanktioner, men salget steg efter at have frigivet sin Mate 60-serie af 5G-smartphones i august.

Det kom som en stor overraskelse, da det kinesiske firma var afskåret fra nøglechips og teknologi, der kræves til 5G mobilt internet.

Honor, som er smartphone-mærket, der blev udskilt fra Huawei i 2020, var ifølge rapporten det eneste andet top-fem-mærke, der oplevede en salgsstigning i Kina i perioden.

Salget af Vivo, Xiaomi og Oppo faldt også i årets første seks uger, sagde Counterpoint.

Dens rapport sagde også, at Apples andel af det kinesiske smartphonemarked faldt til 15,7% fra 19% sidste år, hvilket placerede det på en fjerdeplads, da det faldt fra nummer to.

I mellemtiden steg Huawei til andenpladsen, da dets markedsandel voksede til 16,5% fra 9,4% et år tidligere.

På trods af, at salget faldt med 15 % i løbet af det sidste år, forblev Vivo Kinas bedst sælgende smartphone-producent, sagde Counterpoint.

Apple begyndte at tilbyde rabatter på sine officielle sider i Kina i sidste måned, før de i sidste uge subsidierede visse iPhone-modeller gennem sine flagskibsbutikker på Alibabas markedspladsplatform Tmall.

En afmatning i efterspørgslen i Kina kan påvirke Apples omsætning, som allerede skuffede investorer, da firmaet offentliggjorde sin indtjening i sidste måned .

Firmaet sagde, at salget i Kina var $20,82 mia. (16,4 mia pund) i de sidste tre måneder af 2023, et fald fra $23,9 mia.

Apple-aktien faldt med 2,8 % i handelen i New York tirsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/apple-iphone-china-sales-slide-as-huawei-soars-report-says/