Home » News » Asiatiske aktier falder, da teknologien sporer svag indtjening i USA; Kina forbliver på bagfoden.

Asiatiske aktier falder, da teknologien sporer svag indtjening i USA; Kina forbliver på bagfoden.

News Team

De fleste asiatiske aktier faldt i onsdags, tynget af fornyede tab i teknologisektoren, da nøgleindtjeningen fra dag til dag i USA var undervældet, mens stemningen over for Kina også viste få tegn på bedring.

Regionale aktier tog en svag føring fra Wall Street, især et fald i amerikanske aktieindeksfutures efter undervældende indtjening fra sværvægterne Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) og Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG).

Dette udløste udvidet salg af teknologiaktier, som kom, da sektoren plejede store tab gennem den seneste uge. Profitttagning og en rotation til mere økonomisk følsomme sektorer ramte globale teknologivurderinger i løbet af det seneste år.

Asiatisk teknologi halter efter en blød amerikansk indtjening.

Japans Nikkei 225 faldt 0,5 %, mens Sydkoreas KOSPI faldt 0,1 %, da tabene i teknologiaktier vejede.

Hongkongs Hang Seng-indeks var blandt de dårligste resultater for dagen og tabte 0,6 %, da store elbilaktier faldt i takt med Tesla.

BYD (SZ:002594) Co Ltd (HK:1211), Li Auto Inc (HK:2015) og Xpeng Inc (HK:9868) faldt mellem 2% og 4,3% og sporede et næsten 8%-glidning i Tesla efter firmaets anden gang -Kvartalsresultatet gik glip af forventningerne.

Tesla blev set kæmpe med at mildne salget og stigende udgifter, da det afledte flere ressourcer til kunstig intelligens og selvkørende teknologi.

Alphabets indtjening gav også svage signaler til de asiatiske markeder. Mens internetgiganten slog forventningerne med sin indtjening, varslede langsommere vækst i annonceindtægter og øgede udgifter til AI en lignende tendens for regionale teknologigiganter, som skal rapportere i de kommende uger. Alphabets aktier faldt 2 % i eftermarkedshandelen.

Kinesiske aktier ramte 2 ugers lavpunkt på grund af økonomisk, politisk uro

Kinas Shanghai Shenzhen CSI 300 og Shanghai Composite-indekser faldt med henholdsvis 0,8 % og 0,6 %, og nåede et lavpunkt på over to uger.

De kinesiske markeder oplevede en udvidet rute i de seneste sessioner, da stemningen over for landet forværredes i kølvandet på skuffende økonomiske aflæsninger, især data, der viste langsommere end forventet vækst i andet kvartal.

Dette var kombineret med en overvældende rentenedsættelse fra People’s Bank, mens det tredje plenum i det kinesiske kommunistparti også gav få signaler om flere stimuleringsforanstaltninger.

Usikkerheden over det amerikanske præsidentvalg tyngede også stemningen over for Kina, da investorer spekulerede over, hvad en ændring i den amerikanske administration ville indebære for Washingtons holdning til landet.

De bredere asiatiske markeder bevægede sig i et fladt-til-lavt interval. Australiens ASX 200 faldt en smule, da indkøbschefindeksdata viste, at produktions- og serviceaktiviteten i landet sandsynligvis faldt i juli.

Japans TOPIX-indeks faldt 0,4 %, med tab begrænset af nogle tegn på bedring i den japanske økonomi. Mens PMI-data viste en nedgang i fremstillingsaktiviteten, vendte servicesektoren kraftigt tilbage til ekspansion i juli, hvilket styrkede den samlede forretningsaktivitet.

Futures for Indiens Nifty 50-indeks faldt med 0,1 %, hvor indekset stod over for en vis svaghed, da investorerne buldrede over de øgede kapitalgevinstskatter, der er skitseret i regeringens 2024-budget.

Men overordnet set så budgettet ud til at være mere gearet til at reducere Indiens finanspolitiske underskud og regere i de offentlige udgifter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-stocks-drop-as-tech-tracks-weak-us-earnings-china-remains-on-backfoot/