Home » News » Asiatiske aktier dykker efter et udslettelse på Wall Street, da Big Tech skrider

Asiatiske aktier dykker efter et udslettelse på Wall Street, da Big Tech skrider

News Team

Asiatiske aktier faldt i handelen torsdag morgen, hvor Tokyos benchmark mistede mere end 1.000 point på et tidspunkt, da pessimismen satte ind over et næsedyk på Wall Street.

Amerikanske aktieindekser led deres værste tab siden 2022 efter profitrapporter fra Tesla og Alphabet hjalp med at suge momentum fra Wall Streets vanvid omkring kunstig intelligens-teknologi.

I Asien tabte Japans benchmark Nikkei 225 2,7 % i tidlig handel til 38.118,49. Australiens S&P/ASX 200 faldt 1,1 % til 7.876,60. Sydkoreas Kospi faldt 1,9 % til 2.705,41. Hong Kongs Hang Seng faldt 1,2 % til 17.101,45, mens Shanghai Composite faldt 0,8 % til 2.879,78.

Blandt regionens teknologiaktier faldt Samsung Electronics 2%, mens Nintendo faldt næsten 2%. Tokyo Electron faldt næsten 5%.

Profitforventningerne er høje for amerikanske virksomheder generelt, men især for den lille gruppe af aktier kendt som “Magnificent Seven.” Alphabet, Amazon, Apple, Meta Platforms, Microsoft, Nvidia og Tesla er nødt til at blive ved med at levere kraftig vækst efter at have været ansvarlige for det meste af S&P 500’erne, der gik til rekorder i år.

“Den negative stemning blev forværret af skuffende indtjening fra Google og Tesla, forud for andre nøglerapporter fra ‘Magnificent Seven’ i de kommende uger. Teknologisektoren kan være under hårdt pres i Asien i dag,” sagde Anderson Alves hos ActivTrades.

Den nyligt styrkede yen, som er kommet sig efter at have handlet over 160 japanske yen til dollaren tidligere på måneden, virker også negativt for nogle japanske virksomheder, domineret af eksportører.

Toyota Motor Corp.-aktien faldt 2% i morgenhandel, mens Sony Group sank 4%.

I valutahandel faldt den amerikanske dollar til 152,80 yen fra 153,89 yen. Euroen kostede $1,0844, lidt ændret fra $1,0841.

På Wall Street faldt S&P 500 2,3% for sit femte fald i de sidste seks dage og lukkede på 5.427,13. Dow Jones Industrial Average faldt 1,2% til 39.853,87, og Nasdaq-sammensætningen skred 3,6% til 17.342,41.

Overskudsrapporterne fra Tesla og Alphabet var ikke katastrofer, men de rejste spørgsmål blandt investorer om, hvilke andre markedssværvægters forårsresultater, der ikke kunne leve op til forventningerne, sagde Sam Stovall, investeringsstrateg hos CFRA.

“Hvor mange skuffelser vil vi sandsynligvis se? Lad os måske sælge først og stille spørgsmål senere.”

Tesla var en af de tungeste vægte på markedet og væltede 12,3% efter at have rapporteret et fald på 45% i overskuddet for foråret, og dets indtjening var lavere end analytikernes prognoser.

Tesla er blevet en af Wall Streets mest værdifulde virksomheder, ikke kun på grund af dets elektriske køretøjer, men også på grund af dets AI-initiativer, såsom en robotaxi. Det er en svær forretning at tildele værdi til, ifølge UBS-analytikere ledet af Joseph Spak, og “udfordringen er, at tidsrammen og sandsynligheden for succes ikke er klar.”

Hos Alphabet kan investorernes tålmodighed med virksomhedens store AI-investeringer også blive tyndere.

Alphabet faldt 5%, selvom det leverede bedre overskud og omsætning i det seneste kvartal end forventet. Analytikere pegede på nogle svagheder, herunder svagere vækst i annonceindtægter for YouTube end forventet.

Den største udfordring for Alphabet kan simpelthen have været, hvor meget aktien allerede er steget, næsten 50 % i løbet af de 12 måneder frem til tirsdag, på grund af forventninger om fortsat vækst.

Russell 2000-indekset for mindre aktier var steget med mindst 1 % i syv af de sidste 10 dage, men faldt 2,1 % onsdag.

Mindre aktier var steget, da statsrenterne faldt på baggrund af forventninger om, at inflationen aftager nok til, at Federal Reserve kan begynde at sænke sin primære rente i september.

De statslige renter var blandede onsdag, efter at foreløbige data tydede på, at den amerikanske forretningsaktivitet er tilbage til at falde i fremstillingssektoren, selvom den fortsætter med at vokse i serviceindustrien.

De overordnede data antydede et “Goldilocks”-scenarie, hvor økonomien ikke er så varm, at den lægger opadgående pres på inflationen, men ikke så kold, at den går ind i en recession. Men Chris Williamson, cheføkonom i S&P Global Market Intelligence, sagde, at nogle potentielt bekymrende signaler også lå under overfladen, herunder øget usikkerhed omkring valget i november.

Renten på det 10-årige statsobligation steg til 4,28 % fra 4,25 % sent tirsdag.

Problemet for Wall Street er, at selv hvis flere aktier skulle stige, bliver de nødt til at gøre det mere, end Big Tech-aktierne falder på grund af gruppens enorme indflydelse.

Nvidia faldt for eksempel 6,8 pct. Det var ikke så stejlt som Teslas fald, men det var stadig den tungeste vægt på S&P 500, fordi dens samlede markedsværdi topper Teslas. En bevægelse på 1 % for Nvidia giver mere slagkraft på indekset end en bevægelse på 1 % for nogen anden virksomhed end Microsoft eller Apple.

I energihandel tabte benchmark amerikansk råolie 36 cent til $77,23 pr. tønde. Brent-råolie, den internationale standard, faldt 37 cent til 81,34 $ pr. tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/asian-shares-dive-after-a-wipeout-on-wall-street-as-big-tech-skids/