Home » News » Apple rammer syv ugers lavpunkt efter Barclays nedgradering

Apple rammer syv ugers lavpunkt efter Barclays nedgradering

News Team

Apple faldt tirsdag næsten 3 % til et lavpunkt i syv uger, efter at Barclays nedjusterede aktierne i verdens mest værdifulde firma, fordi efterspørgslen efter dets enheder fra iPhone til Mac vil forblive svag i 2024.

Barclays er det andet mæglerhus, der har det, der svarer til en “sælg”-rating på aktien, som nu har det største antal bearish anbefalinger i mindst to år, ifølge LSEG-data.

Aktien tegner sig for en heftig 7% af S&P 500’s markedsvægt – det bredere indeks blev trukket 0,4% ned i tirsdags. Apple steg næsten 50 % i 2023 og nåede rekordhøje i midten af december på et år, hvor Big Tech førte markederne.

Apple har kæmpet med en afmatning i efterspørgslen siden begyndelsen af sidste år og har forudsagt salg i feriekvartalet under Wall Street-estimaterne. Dens ydeevne i Kina har også været en bekymring efter genoplivningen af den lokale rival Huawei.

“IPhone 15 har været glansløs, og vi mener, at iPhone 16 burde være den samme,” sagde Barclays-analytiker Tim Long i et kundenotat, der pegede på Kinas svaghed såvel som dæmpet efterspørgsel på udviklede markeder.

Mæglerfirmaet advarede også om, at risiciene voksede for Apples servicevirksomhed, som er kommet under scanneren i lande, herunder USA, på grund af app-butikkernes praksis.

Long er vurderet til fire ud af fem stjerner for sin anbefalingsnøjagtighed på Apple, ifølge LSEG-data.

Forretningen har ofte overgået væksten i Apples hardwaresegment i de seneste år og står nu for næsten en fjerdedel af virksomhedens samlede omsætning.

Aktiefaldet tirsdag skulle slette omkring 90 milliarder dollars fra Apples markedsværdi.

Barclays nedjusterede aktien til “undervægt” fra “neutral” og trimmede sit 12-måneders kursmål med $1 til $160. Før tirsdag var Itau BBA’s “salg” den eneste bearish rating på Apple siden juli 2022.

Analytikere vurderer i gennemsnit iPhone-producenten “køb” med et medianprismål på $200. Selskabet handler til omkring 28,7 gange sine 12-måneders forward indtjeningsestimater, meget højere end S&P 500’s 19,8.

Source: https://buystocks.co.uk/news/apple-hits-seven-week-low-after-barclays-downgrade/