Home » News » Apple-aktien stiger med 6 procent i forhold til indtjeningsrapporten og historisk tilbagekøb på 110 milliarder dollar.

Apple-aktien stiger med 6 procent i forhold til indtjeningsrapporten og historisk tilbagekøb på 110 milliarder dollar.

3 May 2024 Putem News Team

Apples (AAPL) aktie steg med over 6 procent i efter-timers handel torsdag, efter at teknologigiganten overgik analytikernes afdæmpede forventninger til kvartalsvis omsætning og annoncerede det største aktietilbagekøbsprogram i USAs historie.

Mens teknologigiganten rapporterede et omsætningsfald på 4 procent til 90,75 milliarder dollars sammenlignet med året før, lykkedes det at slå konsensusestimatet på 90,3 milliarder dollars en smule. Indtjening pr. aktie kom også højere end forventet på 1,53 dollar, hvilket oversteg estimatet på 1,50 dollar.

Apple lavede et sus ved at annoncere et massivt aktietilbagekøb på 110 milliarder USD (87 mia. GBP), det største i sin historie, og et løft på 4 procent til dets kvartalsvise udbytte.

“Vi hæver vores estimat for fair værdi for Apple til 170 USD pr. aktie fra 160 USD, efter højere forventninger til iPhone- og tjenesterindtægter på mellemlang sigt. Apples resultater for marts-kvartalet var på linje med vores model, selvom forventningerne for juni-kvartalet var under vores rosenrøde forventninger. Vi forventer et blødt finansielt 2024 for Apple, drevet af modvind til iPhone-omsætningen i Kina og langsommere iPhone-opdateringer globalt,” siger William Kerwin, aktieanalytiker hos Morningstar.

“Men vi hævede vores prognose for iPhone-omsætningsvækst i regnskabsåret 2025 i forventning om en stærkere opdateringscyklus for iPhone 16 i efteråret 2024 (Apples første regnskabskvartal.) Vi forventer, at Apples meddelelser om generative kunstige intelligens-produkter i år vil drive forbedret vækst næste år. år. Aktierne steg efter timer i takt med vores værdiforhøjelse, som vi tilskriver lavere iPhone-downside fra Kina, end investorer måske havde frygtet. Aktier ser ret værdsatte ud for os.”

Det var dog ikke alle tallene, der var rosenrøde. iPhone-salget faldt med 10 procent til $46 milliarder, og salget i Kina faldt til $16,3 milliarder mod $17,8 milliarder for et år siden.

Denne nedtur markerede det skarpeste fald siden tredje kvartal af 2020, hvor pandemien forårsagede forstyrrelser i iPhone 12-udgivelser.

Salget i wearables-segmentet, der dækker produkter som Apple Watches og AirPods, levede også under forventningerne og landede på 7,91 milliarder dollar sammenlignet med analytikeres skøn på 8,08 milliarder dollar.

Bortset fra økonomiske udfordringer står Apple over for kontrol fra regulatorer og kæmper for at holde trit med rivaler som Microsoft og Google i AI-udvikling.

Virksomhedens ambitiøse elbilprojekt blev for nylig skrinlagt, og dets mixed-reality-headset, Vision Pro, har endnu ikke vundet betydelig indpas i salget.

Ikke desto mindre er Apple fortsat optimistisk og forudsiger nye produktlanceringer for at modvirke dens stenede start på året.

Det forventer en beskeden vækst i hardware og stærk ydeevne inden for tjenester, med serviceomsætning på rekordhøje $23,9 milliarder, hvilket overstiger analytikernes prognoser på $23,27 milliarder.

Efter indtjeningsrapporten steg Apples aktier med hele 7,9 procent i forlænget handel, et tiltrængt løft efter et fald på 10 procent indtil videre i år.

Dette står i skarp kontrast til dens imponerende stigning på 48 procent i 2023, hvilket er den bedste årlige stigning siden 2020.

“Vi fastholder vores NEUTRALE rating og $200 prismål efter et solidt kvartal, fremhævet af et slag på top- og bundlinjeresultater, sammen med bedre end frygtet præstation fra det kinesiske fastland,” sagde Alex Platt, Research Associate hos DA Davidson.

“Vi ser frem til de kommende uger, og vi forventer, at Apple vil levere meningsfulde meddelelser omkring implementeringen af generativ AI på tværs af deres økosystem, som vi mener kan hjælpe med at katalysere en større opgraderingscyklus inden for produktkategorier som iPhone. Derudover annoncerede Apple en forhøjelse af sit kvartalsvise udbytte og samt $110 mia. i aktietilbagekøb.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/apple-shares-surge-6-per-cent-on-earnings-report-and-historic-110-billion-buyback/