Home » News » Amerikanske aktier stiger midt i indtjeningen, kommenterer friske Fed renterne

Amerikanske aktier stiger midt i indtjeningen, kommenterer friske Fed renterne

News Team

Amerikanske aktier tikkede højere onsdag, da handlende indtog mere indtjening i fjerde kvartal og vurderede bemærkninger fra centralbankembedsmænd om kursnedsættelserne i år.

Alle tre benchmark-indekser sluttede dagen i grønt, hvor S&P 500 stoppede tilbage med 5.000-niveauet.

Af de S&P 500-virksomheder, der har rapporteret indtjening indtil videre, har 75% slået analytikernes estimater med gennemsnitligt 7,3% ifølge FactSet-data. Ford, Uber (NYSE: UBER) og Roblox klatrede alle højere efter at have slået indtjeningsestimaterne i denne uge.

Disney er det seneste højprofilerede firma til at rapportere indtjening. Medieselskabet rapporterede indtjening efter den afsluttende klokke, slog Wall Streets estimater og gav forhøjede retningslinjer for regnskabsåret. Aktien steg 6,7% i efter-timers handel.

Investorer absorberede også de seneste kommentarer fra centralbankfolk, som så ud til at bekræfte håbet om, at rentenedsættelser er på vej.

Fed-guvernør Adriana Kugler sagde, at rentenedsættelser ville være passende “på et tidspunkt”, forudsat at inflationen og arbejdsmarkedet fortsætter med at køle af. Hun bemærkede, at der var en vis risiko for, at fremskridtene med at sænke inflationen kunne gå i stå, hvilket kunne resultere i, at raterne forbliver på det nuværende niveau i længere tid.

Boston Fed-præsident Susan Collins sagde, at hun så rentenedsættelser sandsynligvis komme senere på året.

“At se vedvarende, bredere tegn på fremskridt burde give den nødvendige tillid, jeg har brug for for at begynde en metodisk tilpasning til vores politiske holdning,” sagde Collins i Boston Economic Club onsdag.

Traders prissætter stadig et aggressivt tempo i rentenedsættelser for at afslutte året, på trods af at Powell skubbede tilbage på forventningerne til marts rentenedsættelser tidligere på ugen. Investorer prissætter nu en chance på 65 % for, at renterne kan sænkes med 125 basispoint inden december, ifølge CME FedWatch-værktøjet.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-rise-amid-earnings-fresh-fed-comments-on-rates/