Home » News » DS Smith-aktierne stiger, da Amazons emballagefirma accepterer at overtage 5,1 mia. pund.

DS Smith-aktierne stiger, da Amazons emballagefirma accepterer at overtage 5,1 mia. pund.

News Team

Aktierne i emballagefirmaet DS Smith er steget kraftigt, efter at det gik med til en overtagelse på 5,1 milliarder pund af rivalen Mondi. Denne massive fusion skal skabe en papir- og emballagegigant til en værdi af over 10 milliarder pund.

I sidste måned afslørede London-baserede Mondi, at de overvejede at tage skridt til sin konkurrent, som skaber emballage til Amazon (NASDAQ: AMZN). Denne nyhed kom omkring tre år efter, at rygterne først dukkede op om en mulig fusion mellem de to firmaer.

Sent torsdag aften meddelte selskaberne aktionærerne, at de var nået til enighed efter forhandlinger den seneste måned. Handlen betyder, at Mondi-aktionærerne vil eje 54 procent af den større koncern, mens DS Smiths investorer ejer de resterende 46 procent.

Dette repræsenterer en værdi på 373p pr. DS Smith-aktie, cirka en tredjedel højere end dens værdi den 7. februar, før diskussionerne først blev offentliggjort. Virksomhederne sagde, at dette “er en spændende mulighed for at skabe en paneuropæisk industrileder inden for papirbaserede bæredygtige emballageløsninger, med komplementære geografiske fodspor, førende kunderelationer, en stærk balance- og pengestrømsprofil og potentialet til at levere væsentlige fordele til de respektive aktionærer”.

Victoria Scholar, investeringschef hos Interactive Investor, kommenterede: “Tilslutningen ville gøre det muligt for begge at drage fordel af stordriftsfordele i en konkurrencedygtig sektor i en verden, der bliver mere og mere afhængig af Amazons leverancer.”

“Netop i denne uge signalerede DS Smith, at markedsforholdene var udfordrende med en svag præstation i især Nordeuropa.”

“Sidste år reducerede den sine pakkepriser for at forsøge at stimulere efterspørgslen. Så måske er uorganisk vækst den bedste vej frem til at anspore vækst og øge sin markedsandel.”

DS Smith-aktien steg fredag morgen med 6,2 procent som følge heraf. I mellemtiden faldt Mondi-aktien med 1,9 pct.

Source: https://buystocks.co.uk/news/ds-smith-shares-soar-as-amazon-packaging-firm-agrees-to-5-1bn-takeover/