Home » News » Amerikanske aktier falder, efterhånden som statsrenterne stiger forhåbningerne om faldende rentenedsættelser.

Amerikanske aktier falder, efterhånden som statsrenterne stiger forhåbningerne om faldende rentenedsættelser.

News Team

Amerikanske aktier faldt mandag, presset af stigende statsrenter efter data, der pegede på underliggende styrke i den amerikanske økonomi, afkølede investorernes forventninger til snarere end senere rentenedsættelser fra Federal Reserve.

13:25 ET (18:25 GMT) faldt S&P 500 0,4 %, NASDAQ Composite faldt 0,20 %, og Dow Jones Industrial Average faldt 299 point eller 0,8 %.

De statslige renter stiger i takt med, at produktionsaktiviteten uventet vokser

Renten på det 2-årige statsobligation, som er følsomt over for Fed-politikken, steg 9 basispoint til 4,712 %, efter at ISM-fremstillingsindkøbschefindekset uventet steg til en læsning på 50,3 fra 47,8. Indekslæsningen rykkede over 50, hvilket indikerer en udvidelse i produktionen, for første gang siden september 2022.

Den betalte komponent i indekset, en inflationsmåler, sprang til 55,8 fra 52,5, hvilket signalerer, at “råvarepriserne steg i det hurtigste tempo siden juli 2022,” Oxford Economics.

Dataene understøttede Fed-formand Powells besked i fredags om, at den økonomiske styrke antyder, at Fed ikke behøver at skynde sig at sænke renten.

“Vi behøver ikke at have travlt med at skære,” sagde Powell fredag ved en San Francisco Fed-begivenhed. “Det faktum, at den amerikanske økonomi vokser i så solidt et tempo, det faktum, at arbejdsmarkedet stadig er meget, meget stærkt, giver os chancen for bare at være lidt mere sikre på, at inflationen falder, før vi tager det vigtige skridt sænke raterne.”

Oddsene for en nedsættelse i juni blev ikke set på 56 % fra 64 % i sidste uge, ifølge Investing.coms Fed Rate Monitor Tool.

Microsoft fortsætter med at ride på AI-bølgen, Alphabet skinner på Jefferies opbakning; Micron i rally-tilstand

Microsoft (NASDAQ: MSFT) steg 1%, da teknologigiganten planlægger at begynde at tilbyde sin chat- og videoapp, Teams, som et selvstændigt produkt, der adskiller den fra sin Office-pakke på globalt plan, rapporterede Reuters mandag.

Det sker seks måneder efter, at teknologigiganten indledte en lignende adskillelse i Europa, som reaktion på lovgivningsmæssig kontrol af deres produktbundtningspraksis.

Alphabet Inc Class A (NASDAQ: GOOG) steg i mellemtiden mere end 2 %, efter at Jefferies udråbte optimisme på aktien midt i forventninger om, at selskabet sandsynligvis vil adressere adskillige investorproblemer, herunder “AI-truslen”, til dets annoncevirksomhed og cloud-indtægter der har haltet rivalen Amazons (NASDAQ: AMZN) AWS.

Alphabets Google indvilligede også i at ændre sine afsløringer relateret til private, eller “inkognito”, browsingdata for at afgøre en del af en retssag, der påstod, at virksomheden indsamlede brugernes data uden samtykke.

I chipaktier steg Micron Technology Inc. i mellemtiden mere end 6 %, efter at Bank of America hævede sin pris på chipproducenten i forhold til forventningerne om en stigning i efterspørgslen efter hukommelseschips til at fodre AI-revolutionen.

AT&T i problemer med datalæk; Tesla pris Model Y prisstigning starter; Trump Media falder med årligt tab

Teslas (NASDAQ: TSLA) prisstigning på $1.000 for alle deres Model Y-varianter i USA trådte i kraft mandag. Prisstigningerne kommer på baggrund af aftagende efterspørgsel og stærk konkurrence i Kina.

Meddelelsen kommer, da elbilsproducenten forventes at rapportere et svagt kvartalssalg allerede tirsdag midt i stigende konkurrence fra billigere rivaler som Kinas BYD (SZ:002594).

Trumps medier faldt næsten 25% efter at have rapporteret et nettotab på $58,2 millioner sammenlignet med et overskud på $50,52M et år tidligere.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-fall-as-treasury-yields-ride-fading-rate-cut-hopes-higher/