Home » News » Amerikanske aktiefutures stiger, efterhånden som teknologien stopper; PCE-data afventede.

Amerikanske aktiefutures stiger, efterhånden som teknologien stopper; PCE-data afventede.

News Team

Futures på amerikanske aktieindeks steg i aftenhandler i torsdags, da tungvægtsteknologiaktier så ud til at aftage fra blå mærker i de seneste sessioner, med fokus på kommende nøgletal for inflation.

Futures steg, efter at Wall Street udholdt endnu en overvejende negativ session efter nogle skuffende store teknologiske indtjening tidligere på ugen. Men tempoet i tabene i teknologiaktier så nu ud til at være aftagende.

S&P 500 Futures steg 0,3 % til 5.456,0 point, mens Nasdaq 100 Futures steg 0,3 % til 19.049,0 point kl. 20:16 ET (00:16 GMT). Dow Jones Futures steg 0,2% til 40.284,0 point.

Teknologien stabiliserer sig i handel efter arbejdstid efter blå mærker

Tungvægtsteknologiaktier er stabiliseret i handel efter åbningstid efter at have registreret stejle tab i løbet af den seneste uge. Salget af teknologi blev intensiveret i denne uge efter undervældende indtjening fra Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) og Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG), hvor sidstnævnte potentielt skaber præcedens for indtjening fra andre internetgiganter.

Tesla, NVIDIA Corporation (NASDAQ: NVDA), Microsoft Corporation (NASDAQ: MSFT) og Apple Inc (NASDAQ: AAPL) bevægede sig alle i en stram rækkevidde. Men Alphabet oplevede udvidede tab, efter at OpenAI afslørede en kunstig intelligens søgemaskine, der havde til formål at konkurrere direkte med Google.

Teknologisk indtjening er indstillet til at fortsætte i den kommende uge, med Microsoft og Apple med ventetid på henholdsvis tirsdag og torsdag. Udskrifter fra Advanced Micro Devices Inc (NASDAQ: AMD), Qualcomm Incorporated (NASDAQ: QCOM) og Amazon.com Inc (NASDAQ: AMZN) udsendes også i næste uge.

Men en vedvarende nedtur inden for teknologi fik NASDAQ Composite til at lukke ned 0,9% til 17.181,72 torsdag – dets svageste niveau siden begyndelsen af juni. S&P 500 faldt 0,5 % til et lavpunkt i mere end én måned på 5.399,22 point, mens Dow Jones Industrial Average steg 0,2 % til 39.935,07 point og drager fordel af nogle defensive køb.

PCE-inflationsdata på tryk

Salg af teknologi var også drevet af øgede forventninger til rentenedsættelser, hvilket fik investorerne til at låse profitten i sektoren og dreje ind i aktier med mere eksponering for et økonomisk opsving.

PCE-prisindeksdata, der kommer senere på fredag, er indstillet til at give flere stikord på prisfronten. Aflæsningen er den foretrukne inflation af Federal Reserve og vil sandsynligvis tage højde for centralbankens holdning til renten.

Aflæsningen kommer få dage før et Fed-møde i næste uge. Centralbanken forventes i vid udstrækning at holde renterne stabile, mens investorerne vil holde øje med eventuelle signaler om, hvornår den planlægger at begynde at sænke renten.

Den generelle konsensus er for en nedskæring på 25 basispoint i september.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-tech-rout-pauses-pce-data-awaited/