Home » News » Amerikanske aktiefutures dæmpede efter rally i forudgående session.

Amerikanske aktiefutures dæmpede efter rally i forudgående session.

News Team

Amerikanske aktiefutures svævede for det meste omkring fladlinjen tirsdag, da investorerne så en kommende inflationsrapport og potentielle rentenedsættelser fra Federal Reserve.

Ved 08:06 ET (12:06 GMT) var Dow-futureskontrakten stort set uændret, S&P 500-futures var steget med 5 point eller 0,1 %, og Nasdaq 100-futures var steget med 12 point eller 0,1 %.

De vigtigste gennemsnit steg mandag, med handlende på jagt efter gode tilbud efter et frasalg i den foregående uge, delvist drevet af en svagere end ventet jobrapport i august og træge produktionsdata.

Markederne forsøger at måle udsigterne for Feds pengepolitik i kølvandet på tallene, med en reduktion af låneomkostningerne på centralbankens møde den 17.-18. september, nu næsten garanteret. Det er dog fortsat usikkert, om politikerne vil indføre en reduktion på 25 basispoint eller 50 basispoint. Mere klarhed kan komme på onsdag, når det seneste amerikanske forbrugerprisindeks – et nøglemål for inflation – skal frigives.

Apple aktier (NASDAQ: AAPL) lavere præmarked efter iPhone 16 afsløring, EU-topretsafgørelse

Aktierne i Apple faldt i førmarkedshandel i USA tirsdag, efter at teknologigiganten afslørede de seneste gentagelser af dens flagskibs iPhone, der er forbedret med kunstig intelligens, og EU’s højesteret har afsagt dom mod virksomheden i en årelang juridisk kamp vedrørende dets skatter i Irland.

Den Cupertino-baserede gruppe annoncerede en række forbedringer til sin iPhone 16 i mandags, herunder forbedringer af sin Siri-stemmeassistent og en række smarte kameratilpasninger rettet mod professionel videoredigering, som skal rulles ud over tid. Apple er banker på iPhone 16, som skal komme til salg den 20. september med forudbestillinger tilgængelige denne fredag, for at hjælpe med at puste nyt liv i flagsalget af enheden.

Analytikere sagde, at de nye iPhones og AI-funktioner stort set levede op til forventningerne fra Apples tidligere afsløring af dets planer om et skub til AI, kaldet “Apple Intelligence”.

Et andet sted afgjorde EU-Domstolen, at Apple skal tilbagebetale 13 milliarder euro i restskat, hvilket omstøder en tidligere afgørelse, som var blevet fundet til fordel for virksomheden.

EU’s højesteret sagde, at to enheder under tilsyn af Apple – Apple Sales International (ASI) og Apple Operations Europe (AOE) – ulovligt havde modtaget statsstøtte fra Irland i form af skattefordele fra 1991 til 2014.

Oracle (NYSE: ORCL) aktier springer

Aktierne i Oracle steg kraftigt før åbningsklokken, efter at koncernen rapporterede bedre end ventet finanspolitiske resultater for første kvartal, drevet af stærk efterspørgsel efter deres cloud-forretning.

Det Texas-baserede cloud-servicefirma sagde også, at det underskrev et strategisk partnerskab med Amazon (NASDAQ: AMZN) Web Services, der vil give kunderne adgang til Oracle Autonomous Database og Oracle Exadata Database Service inden for AWS.

Meddelelsen kommer efter, at Oracle tidligere har sagt, at de har indgået nye partnerskaber med den Microsoft-støttede ChatGPT-producent OpenAI og Google (NASDAQ: GOOG) Cloud i et forsøg på at udvide rækkevidden af sin kunstige intelligens-infrastruktur.

I et opkald efter indtjening sagde administrerende direktør Safra Catz, at Oracles database “blomstrer”, og tilføjede, at de cloud-aftaler, den har indgået “med Microsoft (NASDAQ: MSFT), Google og AWS gør det nemmere for vores kunder at køre deres Oracle-databaser i skyen.”

Oracle havde en justeret indtjening pr. aktie (EPS) på $1,39 på en omsætning på $13,3 milliarder i de tre måneder, der sluttede den 31. august. Analytikere adspurgt af Investing.com havde forventet en EPS på $1,33 på en omsætning på $13,23 milliarder.

Olieslip

Oliepriserne faldt i europæisk handel tirsdag, da bekymring over svag indenlandsk efterspørgsel i Kina opvejede den mulige indvirkning af den tropiske storm Francine på den amerikanske olieproduktion.

Brent-oliefutures, der udløber i november, faldt 0,9 % til 71,20 $ pr. tønde, mens futures på West Texas Intermediate råolie var faldet med 1,0 % til 68,00 $ pr. tønde kl. 07:04 ET. Begge benchmarks faldt højere mandag.

En række olieselskaber, herunder Exxon Mobil (NYSE: XOM), Shell (LON: SHEL) og Chevron (NYSE: CVX), flytter for at standse produktion og raffineringsaktiviteter i Den Mexicanske Golf på grund af den tropiske storm Francine. Stormen forventes at forstærke i de kommende dage, ifølge National Hurricane Center.

Men stemningen er blevet svækket af en række svage økonomiske aflæsninger fra Kina, som har skabt frygt for lunken vækst i verdens største olieimportør.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-muted-following-rally-in-prior-session/