Home » News » Amazons indtjening i andet kvartal overstiger forventningerne, aktien stiger med 9 %

Amazons indtjening i andet kvartal overstiger forventningerne, aktien stiger med 9 %

4 August 2023 Putem News Team

Amazon.com Inc. (NASDAQ: AMZN) har overgået Wall Streets forventninger i sin indtjeningsrapport for 2. kvartal 2023. Virksomhedens salgsvækst og indtjening oversteg estimater, da det accelererede leveringshastigheder og reducerede omkostningerne for shoppere. Amazons aktier steg med 9 procent, hvilket tilføjede over 120 milliarder dollars til aktiemarkedets værdi under handel efter arbejdstid.

E-handelsgiganten har forblevet modstandsdygtig midt i udfordringer og har bevaret sin position som verdens største cloud-udbyder og online-forhandler. For at konkurrere med rivaler som Google og Microsoft lancerede Amazon sine egne AI-drevne tjenester, der tiltrækker tusindvis af kunder og fremhæver sine teknologiske tilbud, herunder ChatGPT.

En væsentlig medvirkende faktor til Amazons succes er deres cloud-computing-afdeling, Amazon Web Services (AWS). Mens AWS havde mødt en del modvind på grund af virksomheder, der gennemgik cloud-udgifter, oplevede det en genopblussen, da store virksomheder fornyede deres interesse for cloud-tjenester. AWS slog estimater, og rapporterede andet kvartals cloud-salg på $22,1 milliarder, en stigning på 12 procent.

Amazons omsætning for andet kvartal nåede 134,4 milliarder dollars, en vækst på 11 procent, der oversteg Refinitivs analytikermålingsestimat på 131,5 milliarder dollar. CFO Brian Olsavsky bemærkede, at hurtigere leveringshastigheder har ført til øget shoppingaktivitet blandt Prime-loyalitetskunder.

AI, der driver Amazon

CEO Andy Jassy afslørede, at AI-initiativer blomstrer inden for Amazon, hvor hvert forretningssegment er aktivt involveret i generative AI-projekter for at forbedre kundeoplevelsen og optimere omkostningerne. AWS har investeret betydeligt i AI-teknologi, hvilket bidrager til virksomhedens kapitalinvesteringer, der forventes at overstige 50 milliarder dollars i 2023.

Når vi ser fremad, forventer Amazon et løft i salget fra dets succesfulde Prime Day-begivenhed, den største salgsdag i virksomhedens historie. På trods af forbrugernes forsigtighed på grund af stramme husholdningsbudgetter, forventer virksomheden et sundt forbrugersalg både inden for og uden for Amazon i resten af 2023.

Som en del af sin vækststrategi sigter Amazon mod at øge sit årlige brutto business-to-business e-handelssalg fra $35 milliarder til imponerende $100 milliarder.

For at nå dette mål har Amazon implementeret omkostningsbesparende foranstaltninger, herunder fyringer, der påvirker cirka 9 procent af dets arbejdsstyrke eller 27.000 ansatte ud af 300.000. Derudover strømliner virksomheden driften i Amazon Fresh-butikker og forfiner sin dagligvarestrategi.

Amazon rapporterede et kvartalsoverskud på 6,7 milliarder dollar, næsten det dobbelte af analytikernes forventninger.

Source: https://buystocks.co.uk/news/amazon-q2-earnings-exceed-expectations-shares-surge-9/