Home » News » Alphabet-aktier stiger efter at have udvidet Bard-chatbot internationalt

Alphabet-aktier stiger efter at have udvidet Bard-chatbot internationalt

14 July 2023 Putem News Team

Aktierne i Google– moderselskabet Alphabet Inc. steg 4,9 % torsdag, efter at det sagde, at det var ved at udrulle sin kunstige intelligens-chatbot Bard i Europa og Brasilien, hvilket letter bekymringerne om oversøiske reguleringsproblemer.

Aktien handlede sidst til $124,73 og var på vej til sin største endags-procentstigning siden begyndelsen af februar, da den annoncerede produktet. Aktierne ramte også deres højeste punkt siden midten af juni under sessionen.

Alphabet-aktierne klarede sig bedre end det bredere marked, hvor S&P 500 steg 0,6 %, forstærket af data, der viste tegn på aftagende inflation.

Bards lancering i EU var indtil nu blevet afholdt af lokale tilsynsmyndigheder for privatlivets fred, men Google sagde, at det havde mødt vagthunde for at berolige dem om spørgsmål vedrørende gennemsigtighed, valg og kontrol.

Danni Hewson, leder af finansiel analyse hos investeringsselskabet AJ Bell tilskrev torsdagens rally lanceringen i Europa og i Brasilien og Bards ekspansion til nye sprog.

“Der var nogle bekymringer om data, om privatlivets fred. Det er klart, at de har været i stand til at berolige europæiske regulatorer om disse spørgsmål, hvilket bare baner vejen for yderligere fordele, virkelig,” sagde Hewson.

Art Hogan, chefmarkedsstrateg hos B Riley Wealth, tilskrev også torsdagens rally Bards Europa og Brasilien lancering, som han sagde “markerer produktets mest markante udvidelse siden lanceringen i februar og stiller det op mod Microsoft Corp.”

Microsoft, som støtter rivaliserende AI ChatGPT, steg 1,1 % torsdag.

Alphabet-aktierne, som har oplevet et enormt løft fra investorernes begejstring omkring generativ kunstig intelligens siden februar, er steget omkring 41 % indtil videre i år. Microsofts aktier er steget med 42 % indtil videre i 2023.

Også torsdag hævede TD Cowen sit kursmål for Alphabet-aktier til $140 fra $130, med henvisning til forventninger om bedre vækst i deres søgeforretning.

Source: https://buystocks.co.uk/news/alphabet-shares-soar-after-it-expands-bard-chatbot-internationally/