Home » News » Aktierne stiger i ro, før potentielle amerikanske lønsedler stormer

Aktierne stiger i ro, før potentielle amerikanske lønsedler stormer

News Team

En pause i obligationssalget har strakt sig ind i fredags, men varer muligvis ikke dagen ud, da investorerne ventede på amerikanske jobdata, der kunne bidrage til sagen om at holde renten høje i nogen tid.

Oliens skift fra stigende til glidende har også givet pusterum, med Brent-råoliefutures til $84,50 per tønde, omkring $13 eller 13,5 procent billigere end sidste uges 11-måneders højeste.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan steg 0,9 procent. Tokyos Nikkei var fladt, og valutamarkederne var ligeledes stabile, selvom obligationsruten har kurset dollaren mod en rekordstor 12. uge i træk med stigninger.

Ti-årige amerikanske statsrenter var barmhjertigt stabile på 4,72 procent gennem Asien-sessionen, men er steget 55 basispoint i et fem uger langt frasalg, der har trukket på obligationsmarkederne og appetit på risikotagning rundt om i verden.

“Det seneste skarpe frasalg har den paradoksale magt til at så kimen til sin egen vending,” sagde analytikere i Rabobank, da strammere finansielle forhold vil tynge efterspørgslen og øge sandsynligheden for, at styringsrenterne topper og ikke holder pause.

Der var dog ingen, der placerede store væddemål før offentliggørelsen af amerikanske lønningsdata uden for landbruget kl. 1230 GMT.

Økonomer adspurgt af Reuters forventer, at det vil vise, at 170.000 amerikanske job blev tilføjet i sidste måned, selvom estimater spænder så højt som 256.000.

“Det er svært at adskille, hvor folk sidder, men markedet vil med sikkerhed ikke se et stærkt antal,” sagde Jason Wong, strateg hos BNZ i Wellington.

INDBYDELSE

En anden runde af obligationssalg vil sandsynligvis drive dollaren videre i en ugentlig sejrsrække, der allerede er den længste nogensinde over for euroen. Dollarindekset er steget 12 uger i træk, hvilket svarer til en streak, der løb fra juli til oktober 2014.

Opløbet har euroen, på $1,0542, nået tæt på et lavpunkt på 11 måneder og pund ikke langt fra et bundfald på syv måneder. Dollarindekset lå fredag stabilt på 106,4.

“Et tryk gennem 107 ville give teknisk bevis på trendfortsættelse,” sagde Capital.com-analytiker Kyle Rodda.

Overraskende nok er det kun den belejrede yen, der har vist meget af en kamp, siden et pludseligt hop i den japanske valuta i løbet af London-eftermiddagen tirsdag, ophidsede spekulationsmyndigheder, havde grebet ind.

Japanske pengemarkedsdata viste ingen anomalier af en art, der kunne have ledsaget intervention. Men flytningen var iøjnefaldende nok til at holde handlende på deres vagt.

Yenen var sidst stabil på 148,5 per dollar. Guld var også stabilt på $1.822 en ounce efter ni dages tab drevet af stigende globale obligationsrenter.

“Dette kan kun være en kort pause, mens vi venter på arbejdsmarkedsdata og næste uges amerikanske finansministeriums udbud og CPI-data,” sagde SocGen-strateg Kit Juckes.

“Hvis arbejdsmarkedsdataene er stærke, vil presset vende tilbage hurtigere, end det gjorde sidste år. Jeg tror stadig, at finansmarkedet vil tage højere afkast, indtil noget går i stykker i systemet.”

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-climb-in-calm-before-potential-us-payrolls-storm/