Home » News » Aktierne skrider, dollarfirmaer efterhånden som indtjeningen lakmusprøven udspiller sig

Aktierne skrider, dollarfirmaer efterhånden som indtjeningen lakmusprøven udspiller sig

News Team

HONG KONG, 25. april (Reuters) – Aktierne faldt tirsdag, mens dollaren fik et løft, da investorerne fokuserede på denne uges virksomheders indtjening og makrodata i håb om, at de ville tegne et klarere billede af den globale økonomis helbred.

Sidste uges amerikanske bankindtjening kom stærkere end forventet, og denne uge bringer resultater for Big Tech og en række store forbrugermærker i USA.

Men samlet set forventes år-til-år indtjeningsvækst for S&P 500-komponenter at komme på -4,7% i første kvartal, ifølge data fra Refinitiv.

Microsoft og Alphabet (GOOGL.O), to store drivkræfter i S&P i år, rapporterer efter tirsdagens lukkeklokke. Amerikanske aktiefutures var sidst faldet med ca. 0,4 pct.

“Der er meget usikkerhed. Folk ved stadig ikke, hvor meget bankudlån er blevet påvirket af den seneste udvikling … (eller) hvornår inflationen vil toppe varigt,” siger Prashant Bhayani, investeringschef Asia, BNP Paribas Wealth Management.

Bhayani pegede også på angst for andre svage punkter, der kunne blive afsløret af den seneste uro i amerikanske og schweiziske banker.

Mid-tier långiver First Republic Bank (FRC.N)-aktier sank mere end 20% efter den afsluttende klokke i mandags, efter at den rapporterede, at indlån faldt med mere end 100 milliarder dollars i første kvartal, og den var ved at udforske muligheder såsom at omstrukturere sin balance.

Men PepsiCo Inc (PEP.O) og General Electric Co (GE.N) vandt i førmarkedshandel efter at have løftet overskudsprognoserne i tirsdags.

I mellemtiden rapporterede den schweiziske bank UBS (UBSG.S) i Europa et fald på 52 % i kvartalsresultatet, da den forbereder sig på at integrere den faldne rival Credit Suisse (CSGN.S).

Faldet i overskuddet skyldtes i høj grad, at UBS afsatte yderligere 665 millioner dollars til at dække omkostningerne til giftige realkreditlån, der spillede en central rolle i den globale finanskrise for omkring 15 år siden.

UBS-aktien faldt 4 % og tyngede igen det bredere STOXX 600-indeks (.STOXX), som tabte 0,3 % på dagen, med et bankindeks (.SX7P) et fald på 2 %.

MSCI’s bredeste indeks for Asia Pacific-aktier uden for Japan tabte 1,18%. (.MIAPJ0000PUS)

HÅBER PÅ PUSTER

Et af nøglespørgsmålene om marts måneds banksektoruro var, hvordan det kunne påvirke centralbankernes planer om at hæve renten. Både Federal Reserve og Den Europæiske Centralbank mødes i næste uge, og Bank of Japan mødes fredag.

Eric Stein, chief investment officer, fast income hos Morgan Stanley Asset Management, sagde, at en tovtrækkeri om retningen af amerikanske renter har spillet ud i de seneste måneder.

“Har Fed i det væsentlige gjort sit arbejde med inflationen, og vi venter nu bare på, at resultaterne kommer, og markedsretningen tager sig af sig selv? Eller er Fed nødt til at gøre mere?” han sagde.

“Måske (hæver de) en gang til i maj, så tror jeg, at Fed er færdig efter det. Og så er det virkelige spørgsmål, om vi er på vej mod en recession? Og på et tidspunkt tror jeg, at der vil være nogle rentenedsættelser, ” han sagde.

På det amerikanske statsobligationsmarked handlede kortfristede statsobligationsrenter allerede et godt stykke over længerevarende – et tegn på, at investorer tror, at recession er mulig.

Men i denne uge har der været en enorm stigning i renten på tre-måneders veksler – som udløber omkring tidspunktet for deadline for lovgivere til at blive enige om gældsloftet.

Repræsentanternes Hus forventes at stemme om en republikansk-ledet gælds- og udgiftslov i denne uge. Præmien på tre-måneders skatkammerrenter over 10-årige afkast er steget til 173 basispoint, den største i omkring 40 år, hvilket afspejler den risiko, investorer mener, bygger på en skadelig standoff.

Renten på benchmark 10-årige obligationer faldt 7 bps til 3,4428 %.

Dollarindekset steg 0,3 %, hovedsagelig takket være fald i euro og pund.

Som et tegn på, at bekymringen for stabiliteten af det finansielle system er trukket tilbage, sagde flere af verdens største centralbanker tirsdag, at de ikke længere behøver at udføre daglige operationer for at holde strømmen af dollars kørende, men i stedet vil udføre ugentlige operationer.

Olien handlede sidst lavere, hvilket gav stigninger i handelen i Asien tilbage. Brent-olie faldt 0,7% til $82,15 pr. tønde, mens amerikansk råolie faldt 0,74% til $78,17 pr. tønde.

Kilde: https://buystocks.co.uk/news/stocks-slip-dollar-firms-as-earnings-litmus-test-plays-out/