Home » News » Aktier soler sig i tech-mani, Nvidia-boom

Aktier soler sig i tech-mani, Nvidia-boom

News Team

De globale aktiemarkeder er på kurs på fredag i en uge med voldsomme stigninger, da AI-darling Nvidias fantastiske resultater udløste en bølge af rekordhøjder fra Asien til Europa og USA, mens yenen plejede tab på en række valutaer.

De europæiske markeder pegede på højere åbninger, hvor EUROSTOXX 50-futures steg 0,1 % og FTSE-futures steg med 0,2 %. Amerikanske futures var for det meste fladt.

Nvidia (NASDAQ: NVDA) steg 16,4% i nat og tilføjede en rekordhøj markedsværdi på 277 milliarder dollars. Virksomhedens resultater overladede et globalt AI-ledet rally i teknologiaktier, hvilket drev S&P 500, Dow Jones Industrials, Europas STOXX 600 og Japans Nikkei-aktiegennemsnit til rekordhøje niveauer.

Japan er lukket for en helligdag på fredag, men Nikkei-futures steg næsten 1 %, hvilket tyder på, at japanske aktier vil forlænge deres rekordløb i næste uge.

Nogle regionale teknologiaktier tog et pusterum efter et fantastisk rally i denne uge, men MSCI Asia-Pacific ex-Japan IT-indeks steg stadig med 0,3 % til det højeste niveau siden marts 2022.

Sydkoreas Hynix, verdens næststørste hukommelseschipproducent, der tæller Nvidia som en nøgleklient, steg 2,2 %, og Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd steg 1 %. Global X Asia semiconductor ETF steg 0,9 pct.

“Nvidia-effekten har slået igennem de globale aktiemarkeder og givet frisk vind til markeder, der så ildevarslende ud til en træk på 3-5 %,” siger Chris Weston, forskningschef hos Pepperstone i Melbourne.

“Tænk på, at Nvidia afholder sin længe ventede GTC (teknologi) konference den 18. marts – hvor de sandsynligvis vil opdatere markedet om nye produkter og innovationer – så tilbagetrækninger i aktien burde være lavvandede, og vi kunne se købere presse prisen højere ind i det. begivenhed,” sagde han.

MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan afslog tidlige stigninger til at være op 0,2 % og var på vej mod en ugentlig stigning på 1,3 %.

Kinesiske aktier vaklede mellem gevinster og tab. Shanghai Composite-indekset steg over det psykologisk vigtige 3.000-point, før det trak sig tilbage for at handle 0,3 % højere. Den er steget med 4,6 % for ugen og er steget omkring 10 % fra fem-års lave niveauer, der blev sat for mere end to uger siden.

Hongkongs Hang Seng-indeks faldt 0,2 pct.

Data viste fredag, at Kinas priser på nye boliger faldt for den syvende måned i januar, hvilket efterlod stemningen skrøbelig, da politikernes bestræbelser på at genoprette tilliden til den gældsplagede sektor kæmpede for trækkraft.

Shane Oliver, cheføkonom hos AMP, sagde, at markederne generelt har været modstandsdygtige, selvom globale centralbanker har presset sig tilbage mod håbet om tidlige rentenedsættelser.

“Jeg tror, at markederne på en måde kommer til den opfattelse, “nå, måske får vi rentenedsættelserne”. De er måske ikke så meget, som vi troede, og det kan de blive senere, men hvis den økonomiske aktivitet stadig er god, så er det ikke et problem.”

En Reuters meningsmåling viste, at den seneste stigning i globale aktier havde lidt længere tilbage, men de var uenige om, hvorvidt der ville være en korrektion i de næste tre måneder.

Den indflydelsesrige Fed-guvernør Christopher Waller sagde torsdag, at politikerne skulle vente mindst et par måneder mere for at se, om inflationen virkelig var på vej tilbage til målet.

Rentemarkederne fortsatte med at reducere den amerikanske politik og lempede forventningerne på baggrund af stærke amerikanske økonomiske data. Arbejdsløshedsansøgningerne faldt, boligsalget steg til det højeste niveau i fem måneder, selvom ekspansionen i erhvervsaktiviteten faldt en smule.

Den første Fed-nedskæring er nu fuldt indpriset for juli, og kun 80 basispunkter af lempelse afspejles i dette års kurve.

Det kontante statsobligationsmarked er lukket fredag, men natten over steg den 10-årige statsrente til et tre måneders højdepunkt på 4,3540 %.

På valutamarkedet var yenen lidt ændret til 150,59 per dollar fredag, over 150-niveauet, der muligvis kunne trække japansk indgriben til at bremse valutaens fald.

Yenen har dog fået et slag mod en bred vifte af valutaer, da investorer satser på, at Bank of Japan vil holde pengepolitikken imødekommende, selv efter at have afsluttet negative renter.

De australske og kiwi-dollar ramte ni-års højder på yenen i nat og nåede sidst 98,89 og 93,33 yen. Euroen svævede på 162,96 yen og nærmede sig det højeste niveau i 15 år på 164,30.

Oliepriserne faldt efter at være steget på grund af forsyningsfrygt, da fjendtlighederne i Det Røde Hav ikke viste tegn på at aftage. En stor opbygning af amerikanske råolielagre vejede også. [O/R]

Brent faldt 0,5% til $83,23, mens amerikansk råolie faldt 0,6% til $78,17 per tønde.

Spotguldprisen var flad på $2.022,22.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-bask-in-tech-mania-nvidia-boom/