Home » News » Aktier på rekordhøjt niveau forud for inflation; meme mani varmer op.

Aktier på rekordhøjt niveau forud for inflation; meme mani varmer op.

15 May 2024 Putem News Team

Globale aktier steg, mens dollaren trak sig tilbage onsdag efter en varm læsning af amerikansk engrosinflation, satte en nervøs tone for handel forud for forbrugerprisrapporten, der kan vise sig at blive afgørende, når Federal Reserve sænker renten.

Vanviddet i såkaldte meme-aktier trådte ind på en tredje dag, hvor aktierne i AMC og GameStop (GME) steg med mere end 25 % i førmarkedshandel.

MSCI All-World aktieindekset handlede rekordhøjt, en stigning på 0,15 % på dagen, hvilket bragte stigningerne for 2024 indtil videre til 8,3 %.

Prishandlingen var mere afdæmpet, da investorerne var tilbageholdende med at presse ethvert marked for aggressivt på den ene eller anden måde foran det månedlige amerikanske forbrugerprisindeks senere på dagen.

I europæisk handel steg STOXX 0,3%, hovedsageligt understøttet af sundhedsaktier, mens amerikanske aktiefutures stort set var fladt på dagen, hvilket indikerer en mere afdæmpet start på Wall Street, hvor aktiviteten den foregående dag var centreret om meme-aktier-rallyet.

Højkonjunkturen har trukket paralleller med meme-aktier-dille, der greb markederne i begyndelsen af 2021, hvor detailhandlere ved hjælp af handelsplatforme og investeringsrådgivning på sociale medier pumpede værdien op af aktier, som mange store investorer havde satset stærkt imod.

“Jeg spekulerer på, om dette er en smule spekulativt overskud, og virkeligheden vil i sidste ende måske slå ind med CPI i dag,” sagde Pepperstone-strateg Michael Brown.

“Barnen er meget høj for, at markedet dramatisk kan ændre prissætningen i en høgeagtig retning,” sagde han med henvisning til chancerne for en stigning i amerikanske renter i år.

Investorer forventer ikke nogen renteforhøjelser i 2024, men de har måttet skrue ned for deres forventninger til rentenedsættelser i betragtning af, hvor klistret inflationen er. De prissætter i øjeblikket 43 basispoint i nedskæringer i december, sammenlignet med 150 bps i nedskæringer, der forventes i starten af 2024.

Data natten over viste, at de amerikanske producentpriser steg mere end forventet i april, hvilket indikerer, at inflationen forblev stædigt høj i begyndelsen af andet kvartal.

SEJ ELLER EJ?

Fed-formand Jerome Powell kaldte PPI-dataene “blandet” snarere end “hot”, fordi den foregående måneds data blev revideret lavere.

“Markedets forventning om rentenedsættelser er blevet opbygget på det seneste baseret på svagere end ventet amerikanske arbejdsmarkedsdata, men hvis priserne ikke følger trop, så vil rentenedsættelseshåb blive knust,” siger Ryan Brandham, chef for globale kapitalmarkeder. , Nordamerika hos Validus Risk Management.

CPI forventes at være steget med 0,4 % i april, hvilket svarer til martss stigning ifølge en Reuters-måling.

Powell gentog sit budskab om forsigtighed over forventningerne til rentenedsættelser, selvom Fed-chefen sammen med Cleveland Fed-præsident Loretta Mester hældte koldt vand over tanken om renteforhøjelser, sagde ING-økonomer.

“Det lyder ikke nødvendigvis som en, der forventer et fantastisk CPI-tal i dag.”

I Kina faldt aktierne med blue-chip-indekset med et fald på 0,27 %, tynget af nye amerikanske toldsatser på kinesiske varer, hvilket igen fik jernmalmpriserne til at falde.

Den amerikanske præsident Joe Biden afslørede et bundt af stejle toldstigninger på en række kinesiske importvarer, herunder elektriske køretøjer, computerchips og medicinske produkter.

På valutamarkedet holdt dollaren sig stabil foran CPI-rapporten, hvor euroen steg 0,1 % til en måneds højde på 1,0833 dollar.

Dollarindekset, som måler den amerikanske valuta mod seks andre, faldt 0,2 % til 104,86. Yenen var sidst på 155,97 per dollar, omkring dets svageste i to uger, hvilket holdt handlende på vagt over for mere indgriben fra japanske myndigheder.

Yenen nåede et lavpunkt i 34 år på 160,245 per dollar den 29. april, hvilket udløste runder af aggressive yen-køb, som handlende og analytikere formoder var arbejdet fra Bank of Japan og det japanske finansministerium.

Inden for råvarer steg oliepriserne, da store skovbrande truede Canadas oliesand og forud for et forventet fald i de amerikanske lagre af råolie og benzin. [O/R]

Amerikansk råolie steg 0,6 % til $78,47 per tønde, mens Brent-olie steg 0,5% til $82,78.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-at-record-high-ahead-of-inflation-meme-mania-heats-up/