Home » News » Aktier klar til at afslutte et stærkt kvartal på en stille måde.

Aktier klar til at afslutte et stærkt kvartal på en stille måde.

News Team

Amerikanske aktier holdt tæt på det uændrede mærke i torsdags, med S&P 500 klar til at nå sit bedste resultat i første kvartal siden 2019, da investorerne fordøjede den seneste batch af økonomiske data, mens de kiggede mod den næste inflationsmåling.

Hvert af de tre vigtigste amerikanske indekser var sat til solide kvartalsvise stigninger, ledet af en stigning på mere end 10 % for S&P 500, hjulpet af optimisme over kunstig intelligens (AI)-relaterede aktier og forventninger, at den amerikanske centralbank vil begynde at skære ned i renten kurser i år.

Blue-chip Dow sad mindre end 1% fra at bryde 40.000 niveauet for første gang.

Data på torsdag viste, at den amerikanske økonomi voksede hurtigere end tidligere estimeret i fjerde kvartal, delvist på grund af et stærkt forbrug, mens en separat rapport viste, at indledende arbejdsløshedsansøgninger indikerede, at arbejdsmarkedet forbliver på solid fod.

Mens de amerikanske aktiemarkeder vil være lukkede på langfredagsferien, vil fokus være på udgivelsen af PCE (Personal Consumption Expenditure Price Index), Feds foretrukne inflationsmåler, for at få fingerpeg om timingen og størrelsen af rentenedsættelser i år fra kl. centralbanken.

“Uden en vækstnedgang vil det være svært for Fed at nå sit mål på 2 % i år, så volatiliteten omkring denne prisregulering vil sandsynligvis tikke højere,” siger Dylan Kremer, investeringsdirektør hos Certuity i Miami.

“Men så længe den økonomiske aktivitet forbliver robust, og arbejdsmarkederne forbliver robuste, vil den amerikanske forbruger forblive aktiv og fortsætte med at fremme efterspørgslen, hvilket burde fortsætte med at støtte priserne.”

Dow Jones Industrial Average steg 21,66 point eller 0,06% til 39.781,74, S&P 500 steg 4,51 point eller 0,09% til 5253,00 og Nasdaq Composite tabte 22,14 point eller 0,163% til 0,163%.

I løbet af natten sagde Fed-guvernør Christopher Waller, at de seneste skuffende inflationsdata bekræfter, at centralbanken holder ud med at skære ned på sit kortsigtede rentemål, men udelukker ikke at reducere renten senere på året.

Markederne prissætter en chance på omkring 64 %, at Fed vil sænke renten med mindst 25 basispoint (bps) i juni, ifølge CME’s FedWatch Tool.

Mens kommunikationstjenesterne og teknologien er de bedst præsterende af de 11 store sektorer i dette kvartal, er det kun fast ejendom, der er i gang med at registrere et fald.

Walgreens Boots-aktien steg 3,64% efter dets kvartalsvise indtjening, hvor det registrerede en værdiforringelse på sin investering i klinikoperatøren VillageMD.

Home Depot faldt 0,57 %, efter at boligforbedringsforhandleren sagde, at den ville købe byggematerialeleverandøren SRS Distribution i en handel på 18,25 milliarder dollar i sit største opkøb.

Estee Lauder steg 6,52 %, efter at BofA Global Research opgraderede kosmetikgigantens vurdering til “køb” fra “neutral”.

Fremrykkende udstedelser oversteg faldende med et 1,99-til-1-forhold på NYSE og med et 1,5-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postede 84 nye 52-ugers højder og ingen nye lavpunkter, mens Nasdaq noterede 250 nye højder og 45 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/equities-poised-to-wrap-up-strong-quarter-on-quiet-note/