Home » News » Aktier højere i eftermiddagshandel; Apple rammer alle tiders højde.

Aktier højere i eftermiddagshandel; Apple rammer alle tiders højde.

News Team

Aktierne steg mandag for at sætte gang i en travl uge med virksomheders indtjeningsrapporter og Fed-talere, mens investorer vurderede virkningen af attentatforsøget på den tidligere præsident Donald Trump i det amerikanske præsidentvalg.

Dow Jones Industrial Average steg omkring 0,5 % i eftermiddagshandelen, mens S&P 500 og Nasdaq Composite steg 0,3 %. Alle tre indekser var fra tidligere højder.

I fredags vandt de store indekser terræn og skubbede dem ind i et let positivt territorium for ugen, hvor Dow toppede 40.000. I dag blev blue-chip-indekset løftet af aktier, herunder Caterpillar (CAT), JPMorgan Chase (JPM) og Chevron (CVX).

Det seneste aktiemarkeds-rally er blevet drevet af udviklingen af tech-aktier og håber, at Federal Reserve vil sænke sin indflydelsesrige fed funds-rente så snart som september.

Flere store teknologiaktier vandt frem mandag, herunder Tesla (TSLA), Apple (AAPL) og Google-moder-Alfabet (GOOG).

Aktierne i Super Micro Computer (SMCI) blev røde og gav morgengevinster tilbage, der blev drevet af nyheder om, at de ville slutte sig til Nasdaq-100-indekset. Trump Media (DJT) steg og steg omkring 30 % i den første handelssession siden lørdagens skyderi i Pennsylvania.

Bitcoin steg over $63.000, hvilket gav et løft til Coinbase (COIN), MicroStrategy (MSTR) og andre kryptovaluta-relaterede aktier.

Federal Reserve-formand Jerome Powell, talte ved et arrangement i New York mandag, gentog tidligere kommentarer om, at de seneste data har vist fremskridt i kampen mod inflationen, og at den årlige inflationsrate ikke behøver at falde til Feds mål på 2 % før centralbanken begynder at sænke sin benchmarkrente.

Renten på 10-årige statsobligationer, som er faldet i de seneste uger, efterhånden som forventningerne til en rentenedsættelse er steget, steg en smule til 4,23 %. Futures på råolie tikkede lavere, mens guld steg.

Apple rammer ny høj midt i AI-drevet optimisme

Apple (AAPL) aktie nåede et rekordhøjt niveau i intradag handel mandag, da teknologigiganten modtog kursmålstigninger fra analytikere, der citerede virksomhedens stærke position for fremtidens brug af kunstig intelligens (AI) på smartphones.

Analytikere fra Loop Capital opgraderede Apple-aktier til at “købe” fra “hold”, mens de stødte deres kursmål til $300, fra $170 tidligere.

Loop-analytikere lavede mandag en sammenligning med, hvordan de første iPods fortsatte med at gøre Apple til den dominerende kraft inden for musik og digitalt indhold, og hvordan de første iPhones faldt sammen med fremkomsten af sociale medier. I lighed med disse fremskridt skrev analytikerne, at Apples nye AI -drevne iPhones og iPads kunne gøre Apple til den generative AI “base camp” for brugere, efterhånden som enhedernes generative AI-tjenester bliver mere kraftfulde.

Stigningen af digitalt indhold og sociale medier var “materielle aktiekatalysatorer”, der hjalp Apples aktie med at stige betydeligt over tid, og Loop-analytikere sagde, at generativ AI kunne være en lignende drivkraft.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-higher-in-afternoon-trading-apple-hits-all-time-high/