Home » News » Aktiefutures Edge højere på Fed rate-cut-væddemål: Markets Wrap

Aktiefutures Edge højere på Fed rate-cut-væddemål: Markets Wrap

News Team

Indsatser for en Fed-pivot var med til at fremskynde en målestok for asiatiske aktier til en stigning på 8 % i november efter tre måneders tab i træk. Europas Euro Stoxx 600-futures steg 0,5 %, hvilket satte indekset på kurs mod sin bedste måned siden januar. Futures på amerikanske aktier steg højere.

Kinas aktier er dukket op som en outlier midt i det globale rally i denne måned på grund af bekymringer om vækstudsigterne, med en rapport torsdag, der viser landets fremstillings- og servicesektorer krympede i november.

“Stadig svage data kan se, at myndighederne lægger flere muligheder for politisk støtte på bordet, mens markederne fortsætter med at søge overbevisningen om et vedvarende opsving” i Kina, sagde Jun Rong Yeap, markedsanalytiker hos IG Asia Pte.

I mellemtiden var en målestok for globale aktier på vej mod sin bedste måned i tre år midt i indsatser for Fed-rentenedsættelser. Dollaren svækkedes i forhold til alle dens Group-of-10 peers.

Statsobligationer faldt efter onsdagens fremgang forud for en tale af Fed-formand Jerome Powell i fredags.

Lakmustesten ville være “om Powell forstærker de dueagtige budskaber” fra andre Fed-talere i denne uge, fortalte George Bory, chefinvesteringsstrateg for fastforrentning hos Allspring Global Investments LLC, til Bloomberg TV. “Vi tror, at markedet er ved at komme lidt foran sig selv, helt sikkert i forkanten af kurven.”

Obligations-tyre fangede tidligere kommentarer fra Fed-embedsmænd, og satte gang i et rally i november, der har placeret en målestok for global stats- og virksomhedsgæld på vej til den bedste måned siden 2008.

Hårde data gav støtte til en blød landing for den amerikanske økonomi. Den økonomiske aktivitet aftog i de seneste uger, da forbrugerne trak sig tilbage på diskretionære udgifter, sagde Fed i sin seneste “Beige Book”. Bruttonationalproduktet steg med det hurtigste tempo i næsten to år, mens forbrugerforbruget steg med en mindre robust hastighed, og Feds foretrukne inflationsmål – prisindekset for personlige forbrugsudgifter – blev revideret lavere.

I mellemtiden steg japanske obligationer efter tab, der blev drevet af en svag auktion over toårig statsgæld.

Andre steder steg olien for en tredje dag, da handlende tæller ned til et nøglemøde, der vil se OPEC+ sætte produktionspolitik ind i det nye år. Guld var lidt ændret efter et fem-dages rally. Bitcoin svævede tæt på $38.000-mærket.

ASML Holding NV sagde, at det planlægger at udnævne Christophe Fouquet til den administrerende direktørs rolle, når dets to medpræsidenter går på pension i 2024.

I Indien er Tata Technologies Ltd., det første selskab fra salt-til-software-konglomeratet, der blev børsnoteret siden 2004, mere end fordoblet i sin handelsdebut.

Aktierne i den kinesiske udvikler Powerlong Real Estate Holdings Ltd. var på vej mod deres værste dag siden marts, efter at bygherren misligholdt en dollarobligation, da den kæmper med trægt salg og forværret likviditet.

Senere torsdag vil inflations- og arbejdsløshedsdata for eurozonen blive frigivet, ligesom amerikanske arbejdsløshedskrav og PCE-deflatoren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stock-futures-edge-higher-on-fed-rate-cut-bets-markets-wrap/