Home » News » J.P.Morgan ser “udfordrende” baggrund for aktier i første halvdel af 2024

J.P.Morgan ser “udfordrende” baggrund for aktier i første halvdel af 2024

News Team

JP Morgan forventer, at økonomisk usikkerhed forplumrer udsigterne for risikable aktiver i første halvdel af næste år, da investorerne leder efter klarhed over pengepolitikkens retning.

“Aktier bliver sandsynligvis nødt til at forhandle indtjeningsjusteringer, efterhånden som aktiviteten aftager. Vi tror på, at risikobelønningen for aktier vil begynde at blive fundamentalt bedre, når (den amerikanske centralbank) er fremme med rentenedsættelser,” strateger hos JPMorgan, ledet af Mislav Matejka , sagde i en note.

Fed funds futures prissætter nu mere end hundrede basispoint (bps) af nedskæringer i 2024 og en 40% chance for, at de begynder så snart som marts. [FEDWATCH]

Indtjeningsvæksten i Europa vil være flad i 2024, forudsat at der ikke kommer nogen recession, sagde JP Morgan og advarede om, at forventningerne om en reacceleration i virksomhedens overskud og marginer vil blive udfordret på grund af svækkelse af priser og volumener.

De har en “undervægtig” position i europæiske aktier, men bemærker, at de ikke er dyre, især sammenlignet med strakte værdiansættelser i amerikanske aktier.

Det paneuropæiske STOXX 600-indeks er steget 7,6 % indtil videre i år, sammenlignet med et hop på 18,5 % i S&P 500-indekset.

En lempelse af pengepolitikken kan se en vending af deres undervægtede mening om europæiske aktier i anden halvdel af 2024, sagde Matejka.

På sektorniveau nedjusterede JP Morgan europæisk fødevaredetailhandel, hoteller og rejser og halvledere til “undervægt”.

Fødevaredetailhandelen vil sandsynligvis se øget priskonkurrence, som kan føre til marginer i 2024, mens bekymringer over priser, mængder og lager kan ramme chipslagrene, sagde JP Morgan.

Banken har fortsat en “overvægtig” position i japanske aktier. De ser en “mere realistisk chance” for, at aktier i vækstmarkeder potentielt kan klare sig bedre, især hvis Kinas økonomiske vækst overrasker på opsiden.

Source: https://buystocks.co.uk/news/j-p-morgan-sees-challenging-backdrop-for-stocks-in-first-half-of-2024/