Home » News » ADNOC Logistics & Services’ aktie borer sig vej til Dh3 på ADX-notering, en stigning på 50 % på få minutter

ADNOC Logistics & Services’ aktie borer sig vej til Dh3 på ADX-notering, en stigning på 50 % på få minutter

News Team

ADNOC Logistics & Services’ aktie steg med øjeblikkelig 50 procent, hvilket brød Dh3-mærket i åbningsminutterne af noteringen på ADX. Verdens mest succesrige børsnotering af året – på overtegninger – til dato havde solgt sine aktier til Dh2,01.

Dette er den sjette ADNOC-enhed, der børsnoteres på ADX, og den forrige – ADNOC Gas – var steget med 25 procent på åbningsdagen, før den faldt til på omkring 18 procent.

ADNOC L&S kommer ind efter at være blevet overtegnet 163 gange og trukket 125 milliarder dollar ind i processen.

“ADNOC’s seks børsnoteringer til dato har trukket over 385 milliarder dollars af den samlede efterspørgsel, hvilket yderligere cementerer Abu Dhabis status som en go-to destination for global kapital,” sagde Khaled Al Zaabi, Group Chief Financial Officer i ADNOC. “Den rekordsættende markedsdebut for ADNOC L&S markerer den næste ekstraordinære præstation i vores igangværende værdiskabelsesrejse, og vi byder vores nye investorer velkommen til at deltage i vores fortsatte vækstrejse.”

ADNOC L&S har til hensigt at udbetale et fast udbytte på 195 millioner USD for andet kvartal og andet halvår af 2023 (svarende til 260 millioner USD på årsbasis). Derefter forventer den at øge det årlige udbytte pr. aktie med mindst 5 procent om året.

Ved slutningen af de første 30 minutter som børsnoteret selskab var ADNOC L&S’ aktie på 2,96 Dh, med volumener på 84,7 mio.

ADX bredere indeks er faldet 7,9 procent for år-til-dato, og som ADNOC L&S-noteringen og dens pull vil rette op på en vis grad. Investorer på ADX havde sikret deres væddemål omkring en række mini-modvind, der blæste gennem den globale økonomi.

Stærk indenlandsk base

Som det har været tilfældet med ADNOC Gas, hentede logistik- og servicedivisionen sig fra en stærk brønd af UAE-resident investor buy-in til børsnoteringen. Dette har været et træk ved UAE-børsnoteringer i år, inklusive det for Al Ansari Financial Services på DFM.

“Ved at bygge på en stærk start på 2023 med 14 procent af den globale børsintroduktionsaktivitet i 1. kvartal fortsætter ADX sin hurtige kapitalmarkedsbane og aktivitet,” sagde Abdulla Salem Alnuaimi, administrerende direktør for ADX.

“Det rekordhøje overtegningsniveau opnået af ADNOC L&S gennem dets børsnotering er en klar demonstration af den værdi, der tilbydes på tværs af Abu Dhabis kerneindustrier, sektorer og markedsledende enheder. Abu Dhabis stærke markedsgrundlag og makroøkonomiske udsigter fortsætter med at styrke ADX’s robuste børsnotering. pipeline, med ADX fast positioneret som en førende investeringsdestination for international og institutionel kapital samt et blomstrende hjem for udstedere.”

Flere børsnoteringer følger

I starten af året havde der været talt om, at ADX skulle se omkring 10 noteringer i 2023.

ADNOC L&S tilbød 19 procent gennem børsnoteringen. Baseret på den endelige udbudspris på Dh2,01 pr. aktie var ADNOC L&S’ markedsværdi på børsnoteringstidspunktet omkring Dh14,9 mia.

“ADNOC Logistics aktiekurs ville altid være et væsentligt værditilbud for investorer,” sagde en analytiker. “Det fortsætter moderselskabets tradition for at tilbyde konkurrencedygtige værdiansættelser for investorer at deltage.

“ADNOC Logistics blev tilbudt med op mod 25 procent rabat. Mens kortsigtede markedsbevægelser er overskrifterne, vidner de langsigtede fundamentals fortsat om voksende indenlandsk – og international – interesse for ADNOC-gruppen og det hjemlige kapitalmarked. “

Source: https://buystocks.co.uk/news/adnoc-logistics-services-stock-drills-its-way-to-dh3-on-adx-listing-up-50-in-minutes/