HomeNews4 grunde til, at amerikanske aktier forbliver bud på trods af stigende usikkerhed

4 grunde til, at amerikanske aktier forbliver bud på trods af stigende usikkerhed

Mircea Vasiu

Amerikanske aktier forbliver bud på trods af mange grunde til at være bekymret. Så hvorfor er aktierne ikke faldet kraftigt?

Amerikanske aktier steg kraftigt fra deres laveste niveauer i 2022 og slettede det meste af tabene. I går var S&P 500-tabene kun -5,6% for året, Nasdaq 100-indekset faldt -10,6% YTD, og Russell 2000 -7,4%.

Så hvad holder aktier bud? Her er fire grunde til, at investorer bliver ved med at købe aktier:

  • De politiske realrenter er rekordlave
  • Inflationen stiger meget hurtigere end Fed-forhøjelserne
  • QT er anderledes denne gang
  • Denne cyklus er også anderledes

Inflationen stiger meget hurtigere, end Fed strammer

Federal Reserve leverede en renteforhøjelse på 25bp, men inflationen kører i et højere tempo. I februar nåede den årlige inflation 7,9 %, det højeste niveau i mere end fire årtier.

I dette tempo er risikoen for, at meddelelsen fra marts vil vise en meget højere stigning i inflationen end den renteforhøjelse, som Fed har leveret. Derfor skulle endnu et løft i aktivpriserne yderligere understøtte aktieopgangen.

Kvantitativ stramning er anderledes denne gang

Aktier er kendt for at stige under kvantitative lempelser, når balancen udvides. Nu annoncerede Fed afslutningen på kvantitative lempelser, og den vil begynde at reducere størrelsen af sin balance – også kaldet kvantitative stramninger.

Skal vi forvente, at processen vil skade aktierne?

Ikke nødvendigvis. Hvis statskassen tapper de penge ved at udstede nye regninger, vil kvantitative stramninger blive neutraliseret.

Denne cyklus er anderledes

Obligationer og råvarer handler forskelligt, og det gør valutamarkedet også. For eksempel blev den japanske yen, længe kendt som en sikker-havn-valuta, solgt aggressivt efter krigen mellem Rusland og Ukraine startede.

Som sådan er det at holde et åbent sind nøglen til at komme videre. Én ting er klar – på trods af stigende usikkerhed er de amerikanske aktiemarkeder fortsat godt budt.