HomeNews4 blue chip-aktier at købe, der klarede sig bedre end markedet YTD

4 blue chip-aktier at købe, der klarede sig bedre end markedet YTD

Mircea Vasiu

Blue chip aktier har tendens til at klare sig godt både i gode og dårlige tider. Her er fire blue chip aktier at købe, da de slog markedet YTD: Schlumberger, Philip Morris International, Wells Fargo og Exxon Mobil.

2022 startede på det forkerte fod for børshandlere, da hovedindeksene har korrigeret fra deres højder. Teknologisektoren falder mest, og salget spredte sig også hurtigt til andre sektorer.

Under COVID-19-pandemien ignorerede investorer blue chip-selskaber. En blue chip-virksomhed er en, der præsterer i både gode og dårlige tider, og det er, hvad disse fire virksomheder har gjort indtil videre i 2022.

Schlumberger

Schlumberger (SLG:NYSE) er et energiselskab, der leverer løsninger og teknologi til energiaktører over hele verden. Fremgangen i oliepriserne lovede godt for Schlumberger, som oplevede, at aktiekursen steg med 57 % i de sidste 12 måneder og med 34,26 % YTD.

Aktien handles til en pris-til-bogført værdi på 3,76 for de seneste tolv måneder, mindre end sektormedianen med 104,17%.

Philip Morris International

Philip Morris International (NYSE:PM) er en gigantisk virksomhed, der opererer i tobaksindustrien. Det beskæftiger tæt på 70.000 mennesker, og det har hovedkvarter i New York.

Aktiekursen er steget 17,48% YTD, og virksomheden er kendt for at betale et stort udbytte. Det øgede udbyttet de sidste 13 år i træk, og udbytteudbetalingsprocenten overstiger 80 %.

Wells Fargo

Wells Fargo (NYSE:WFC) er en af de største diversificerede banker i USA. Det blev grundlagt i 1852 og er baseret i Californien.

Dets aktiekurs er steget med 15,94 % YTD, og selskabet udbetaler også kvartalsvis udbytte – det fremadrettede udbytte er 1,8 %.

Exxon Mobil

Exxon Mobil (NYSE:XOM) er et andet energiselskab, der så sin aktiekurs stige i tæt sammenhæng med stigningen i oliepriserne.

Exxon øgede sin omsætning hurtigere end sektorens medianen – 58,88 % mod 27,19 % år-til-år. Det giver også et udbytte med et terminsudbytte på 4,55 % og en femårig vækstrate på 3,13 %.

Ved den nuværende børskurs er virksomheden vurderet til 327,93 milliarder dollars, og virksomhedens værdi er 386,68 milliarder dollars. Exxon har slået de kvartalsvise indtjeningsestimater i de seneste seks kvartaler i træk.