HomeNews2 grunde til, at aktier kan gå op på trods af Fed-forhøjelserne

2 grunde til, at aktier kan gå op på trods af Fed-forhøjelserne

Mircea Vasiu

Finansmarkederne afventer Feds beslutning, der er planlagt senere i dag. Selvom Fed højst sandsynligt vil hæve renterne, er der nogen grunde til stadig at købe aktier?

Den vigtigste begivenhed for de finansielle markeder starter senere i dag i den nordamerikanske session – Feds erklæring og pressekonference. Der er skrevet meget forud for begivenheden, såsom at Fed er bag ved kurven.

Når alt kommer til alt, er inflationen på det højeste i 40 år, men alligevel er federal funds-renten tæt på nul.

Aktierne faldt i 2022, men fandt støtte for nylig. Det vil sige, at på trods af alt, der foregår i verden, såsom stigende inflation og krig i Europa, er aktierne modstandsdygtige. Her er to grunde til, at det er sådan: renteforhøjelsen og en masse dårlige ting der allerede er prissat ind.

Renteforhøjelsen er 100 % indpriset

Lad os starte med renteforhøjelsen. Under det sidste vidnesbyrd sagde Powell, at en renteforhøjelse på 25bp foretrækkes. Den er således allerede indpriset.

Inflationen er det, der holder Fed vågen i disse dage, og det er sandsynligt, at det vil blive nævnt flere gange under pressemødet. Så hvor kan Fed overraske os?

I dot plot projektioner.

Hvis Fed ikke øger dot plot-fremskrivningerne med, hvor meget markedet forventer (f.eks. median 4 stigninger i stedet for 5 forventede), så bør aktierne stige på trods af rentestigningen. Derfor skal disse 25bp ses som en duevandring.

En masse dårlige ting er også prissat

Masser af dårlige nyheder cirkulerede rundt fra et geopolitisk perspektiv. Desuden bliver inflationen meget varm.

Som sådan faldt Nasdaq 100-indekset ind i bjørnemarkedets territorium. Der er også et dødskors på S&P 500-indekset (dvs. 50-dages glidende gennemsnit falder under 100-dages glidende gennemsnit).

Desuden er forbrugertilliden den laveste i 10 år. En undersøgelse foretaget af Bank of America viser, at globale fondsforvaltere sidder på en bunke underinvesterede kontanter.

Derfor, med al denne usikkerhed der er svævende, kan aktierne hoppe af den simple grund, at alle ovenstående allerede er kendte. Og alligevel er aktierne robuste.