HomeNews3 tekniske grunde til at købe NASDAQ 100-indekset

3 tekniske grunde til at købe NASDAQ 100-indekset

Mircea Vasiu

Teknologisektoren faldt fra dets rekordhøje niveauer over 16.500 point uden nogen væsentlig afvisning. Så er det tid til at købe, da det møder stærk støtte?

Teknikaktier faldt kraftigt i 2022, på trods af at mange af de mest repræsentative virksomheder leverede meget bedre end forventet resultater. På vej ned fra alle tiders høje niveauer sat i de sidste dage af 2021, lavede NASDAQ 100-indekset ikke noget væsentligt afslag.

Det tekniske billede peger dog på mindst tre bullish tegn at overveje: støtte givet af spidsen af en kontraherende trekant, en bullish RSI divergens og et faldende kilemønster.

Stærk vandret støtte er givet af spidsen af en tidligere kontraherende trekant

Det første bullish signal er en vandret støtte fra spidsen af en kontraherende trekant. Toppunktet er, hvor de to tendenslinjer, der hører til en trekant, skærer hinanden.

Det er et sted, der giver horisontal støtte, og det gjorde det for NASDAQ 100-indekset.

Bullish RSI divergens

Et andet bullish tegn er en divergens mellem prisen og Relative Strength Index (RSI). RSI er en oscillator, der viser niveauer for overkøbt og oversolgt.

Når den faktiske pris afviger fra, hvad oscillatoren gør, danner den en divergens. I dette tilfælde blev NASDAQ 100-indekset ved med at lave nye lavere lavpunkter, men det gjorde RSI ikke.

Derfor dannede oscillatoren en bullish divergens efter at have bevæget sig i oversolgt territorium, hvilket manede til forsigtighed.

Faldende kilemønster

Endelig kan man observere et faldende kilemønster. En faldende kile er et bullish vendingsmønster, og tekniske handlende venter typisk på, at prisen knækker og lukker over den øvre trendlinje.

I tilfældet med NASDAQ 100-indekset ville en daglig lukning over 14.000 point fungere som bekræftelse af mønsteret. Forudsat at markedet ikke laver et nyt lavere lavpunkt, kan der være et nyt all-time high blandt kortene.

Når aktiemarkedet trender højere, planlægger de fleste investorer at købe dykket. Men når et fald til sidst dukker op, begynder investorerne at tvivle på deres egen tese. Som sådan er det at købe en dip mere som ønsketænkning frem for hvad mennesker rent faktisk gør. Af denne grund er det værd at vente på bekræftelse, før du dedikerer nogle penge til en investering. For tekniske handlende er visse træk over eller under nogle niveauer nok til at give dem modet til at handle.

Vil vi se en sådan bevægelse i NASDAQ 100-indekset?