Home » News » ABN Amro fortjeneste springer på højere rater, kan gå glip af 2024-omkostningsmål

ABN Amro fortjeneste springer på højere rater, kan gå glip af 2024-omkostningsmål

News Team

Den hollandske bank ABN Amro (TSXV: ABN) slog onsdag forventningerne til nettoresultatet for andet kvartal med en vækst på 83 %, men sagde, at den ikke længere forventer at nå sit omkostningsbesparelsesmål på 4,7 milliarder euro (5,16 milliarder USD) for 2024 på grund af stigende inflation og anti -foranstaltninger til hvidvaskning af penge (AML).

“Der kræves mere indsats end forventet for at sikre, at vores igangværende AML-aktiviteter er på et bæredygtigt og tilstrækkeligt niveau og opfylder regulatoriske krav,” sagde CEO Robert Swaak i en erklæring.

Helårsomkostningerne for 2023 blev forbedret og forventes nu omkring 5,2 milliarder euro, sagde gruppen, fra tidligere 5,3 milliarder euro.

Det hovedsageligt statsejede ABN, en af tre dominerende banker i Holland, har omfokuseret sine aktiviteter på det hollandske marked i de seneste år og har i den forbindelse nedskåret tusindvis af arbejdspladser.

Långiveren rapporterede et nettooverskud på 870 millioner euro for de tre måneder frem til juni, hvilket slog en virksomhedssamlet meningsmåling fra analytikere, der forudsagde et nettooverskud på 570 millioner euro, op fra 475 millioner euro året før.

Konkurrenten ING Groep, den største hollandske bank, rapporterede i sidste uge også et prognose, der slog 83% hop i andet kvartals nettoresultat, da højere renter hjalp indtægter fra udlån og gebyrer med at vokse, samt lave lånehensættelser.

ABN Amros CET1 ratio, et mål for kapitalstyrke for europæiske banker, faldt til 14,9 % fra 15,5 % for et år siden.

Det midlertidige udbytte er fastsat til 0,62 euro pr. aktie i overensstemmelse med koncernens politik.

Source: https://buystocks.co.uk/news/abn-amro-profit-jumps-on-higher-rates-may-miss-2024-cost-targets/