Home » News » Elbilaktier stiger på grund af Volkswagens investering i XPeng og Global Automakers’ Charging Network-meddelelse

Elbilaktier stiger på grund af Volkswagens investering i XPeng og Global Automakers’ Charging Network-meddelelse

News Team

Aktier af elbilproducenter oplevede en betydelig stigning onsdag, hvilket trodsede det bredere aktiemarkeds svaghed. Investorer reagerede positivt på Volkswagen AG’s investering på 700 millioner dollars i Kina-baserede XPeng Inc. Derudover annoncerede en gruppe globale bilproducenter deres samarbejde om at etablere et højdrevet opladningsnetværk, der er tilgængeligt for alle ejere af elektriske køretøjer (EV). Denne nyhed havde også en positiv indvirkning på aktierne i el-opladningsselskaber.

XPeng Inc. førte stigningen, hvor aktien steg med 26,9 % i løbet af eftermiddagshandelen og satte den på sporet til en lukningshøjde i 11 måneder. Denne stigning fulgte Volkswagens meddelelse om, at de ville erhverve en 4,99% ejerandel i XPeng som en del af en samarbejdsaftale. Samarbejdet har til formål at udvikle to Volkswagen elektriske modeller, der er skræddersyet specifikt til det kinesiske el-marked.

Andre kinesiske elbilselskaber oplevede også betydelige gevinster. Nio Inc. ‘s aktier steg 9,6% for at nå det højeste niveau i syv måneder, Li Auto Inc.’s aktier steg 3,2% til et års højde, og BYD Co.’s aktie steg 2% til 11 måneder høj.

Tesla Inc. (NASDAQ: TSLA ), som genererede 23% af sin omsætning i andet kvartal fra Kina, afveg fra tendensen, da dets aktier faldt med 0,5%. I mellemtiden steg Rivian Automotive Inc.’s aktier med 6,4% til det højeste niveau i syv måneder, og Nikola Corp.’s aktier steg 9,4% efter en nylig to-dages nedadgående tendens. Fisker Inc. og Lion Electric Co. aktier steg også efter de seneste tab.

Mens Nasdaq Composite Index faldt 0,4 %, og S&P 500 faldt 0,2 %, annoncerede meddelelsen om et joint venture mellem BMW Group, General Motors Co., Honda Motor Co., Hyundai Motor Co., Kia Corp., Mercedes-Benz Group AG , og Stellantis NV ydede yderligere støtte til elbilsektoren. Joint venturet sigter mod at skabe et opladningsnetværk med mindst 30.000 opladere, der er tilgængelige for alle batteridrevne køretøjer, uanset om de bruger den nordamerikanske opladningsstandard eller de kombinerede opladningssystemer.

Som et resultat oplevede EV-opladningsvirksomheder som ChargePoint Holdings Inc., EVgo Inc. og Blink Charging Co. en stigning i deres aktiekurser.

Source: https://buystocks.co.uk/news/electric-vehicle-stocks-soar-on-volkswagens-investment-in-xpeng-and-global-automakers-charging-network-announcement/