Home » News » Aktier, amerikanske renter højere efter Fed-minutter, da inflationsdata kiggede på.

Aktier, amerikanske renter højere efter Fed-minutter, da inflationsdata kiggede på.

News Team

Globale aktier steg onsdag sammen med amerikanske statsrenter, da investorerne fordøjede referater fra Federal Reserves møde i september og afventede inflationsdata for at få fingerpeg om centralbankens rentebane.

Referater fra mødet viste, at et “væsentligt flertal” af embedsmænd fra den amerikanske centralbank støttede indledningen af en æra med lettere pengepolitik med en for stor halvpoints rentenedsættelse, men der syntes endnu bredere enighed om, at det første skridt ikke ville forpligte Fed til noget bestemt tempoet i rentenedsættelserne i fremtiden.

Amerikanske aktier holdt stigninger efter referatet, men fremgangen på sessionen blev delvist bremset af et fald på 2,5 % i Google-moderselskabets Alphabets (GOOG) aktier, efter at det amerikanske justitsministerium sagde, at det kunne bede en dommer om at tvinge selskabet til at afhænde virksomheden. dele af sin virksomhed.

Dow Jones Industrial Average steg 346,47 point eller 0,82 % til 42.426,84, S&P 500 steg 25,84 point eller 0,45 % til 5.776,97 og Nasdaq Composite steg 57,66 point eller 0,18 % til 0,18 %.

Investorer har skruet ned for forventningerne om aggressive rentenedsættelser fra Fed efter sidste uges stærke amerikanske jobrapport. De vil også overvåge inflationsdata på torsdag i form af forbrugerprisindekset (CPI) for at få indblik i Feds rentebane, mens virksomhedernes indtjeningssæson starter med bankindtjening på fredag.

“Der sker meget på markedet lige nu,” sagde Anthony Saglimbene, chefmarkedsstrateg hos Ameriprise Financial i Troy, Michigan.

“Makrobaggrunden er solid, der vil sandsynligvis være en vis afgang omkring rentenedsættelsesforventningerne mellem nu og slutningen af året. Virkelig nøglen for markedet over de næste par uger er indtjeningssæsonen.”

Efter fuldstændigt at have prissat en nedskæring på mindst 25 bps i sidste uge, med en chance på 35,2 % for en anden nedskæring i træk på 50 bps, satser markedet på en 79,4 % chance for en nedskæring på 25 basispunkter på Feds møde i november, og en 20,6% chance for, at det vil holde kurserne stabile, viste CME’s FedWatch Tool. Forventningerne til en nedskæring i november faldt en smule efter Fed-protokollen.

Dallas Federal Reserve Banks præsident, Lorie Logan, sagde, at hun støttede sidste måneds for store rentenedsættelse, men ønsker mindre reduktioner forude, givet “stadig reelle” opadrettede risici for inflation og “meningsfuld usikkerhed” over de økonomiske udsigter.

MSCI’s mål for aktier over hele kloden steg 2,12 point, eller 0,25%, til 846,90 og var på vej til en anden gang i træk med stigninger. I Europa lukkede STOXX 600-indekset med 0,66%, delvist understøttet af bilproducenter, da indekset vendte tilbage fra et fald i den foregående session.

Kinas aktieopgang kortsluttede, og både Shanghai Composite-indekset og CSI300-indekset led deres største fald i procent på én dag siden februar 2020.

Kinas vigtigste informationskontor sagde, at finansministeriet vil detaljere planer om finanspolitisk stimulering for at sætte gang i økonomien på en pressekonference på lørdag.

Amerikanske renter var beskedent højere i kølvandet på Logans kommentarer og Fed-protokollen samt en auktion med 10-årige sedler. Renten på benchmark amerikanske 10-årige obligationer steg 3,4 basispoint til 4,069%, mens den 2-årige rente, som typisk bevæger sig i takt med renteforventningerne, steg 2,8 basispoint til 4,007%.

Det 10-årige afkast toppede 4 % for første gang i to måneder tidligere på ugen.

Dollarindekset, som måler dollaren mod en kurv af valutaer, steg 0,39 % til 102,89, hvor euroen faldt 0,38 % til 1,0938 dollar.

Over for den japanske yen blev dollaren styrket 0,73 % til 149,27. Sterling svækkedes 0,28% til $1,3067.

Den newzealandske dollar svækkedes 1,35 % i forhold til dollaren til $0,6055, efter at centralbanken sænkede renten med 50 basispoint og lod døren stå åben for mere.

Råoliepriserne faldt for anden gang i træk på stigende amerikanske råolielagre, mens risikoen for iranske forsyningsafbrydelser forårsaget af Mellemøstkonflikten og orkanen Milton i USA dæmpede prisfald.

Amerikansk råolie faldt 0,38% til $73,29 pr. tønde, og Brent faldt til $76,59 pr. tønde, et fald på 0,76% på dagen.

Source: https://buystocks.co.uk/news/stocks-us-yields-higher-after-fed-minutes-as-inflation-data-eyed/