Home » News » Tesla-aktien dukker op midt i bullish salgsprognose, mens robotaxi afslører.

Tesla-aktien dukker op midt i bullish salgsprognose, mens robotaxi afslører.

News Team

Tesla-aktien (TSLA) er på vej op, mens investorerne afventer virksomhedens længe ventede robotaxi-debut og Teslas salgstal for tredje kvartal.

Aktierne i det Elon Musk-styrede elbilfirma steg med næsten 2% tirsdag morgen efter en stigning på 5% i mandagshandelen. Tesla skal endelig afsløre sine førerløse førerhuse den 10. oktober efter måneders forsinkelser. Også i begyndelsen af oktober vil selskabet offentliggøre sine leverancer for tredje kvartal. Wall Street-analytikere forudser, at salget vil stige med 6% fra sidste år til omkring 460.000 elbiler.

Barclays-analytiker Daniel Levy sagde i en bullish note til investorerne mandag, at han forventer, at Tesla-leverancerne vil springe højere end det konsensusestimat. Levy forudser, at Tesla vil levere omkring 470.000 elbiler, hvilket ville repræsentere et 8% spring fra sidste år. Han pegede på en stigning i salget i Kina, på trods af en langt underpræsterende indenlandsk rival BYD (1211. HK).

“I betragtning af de positive datapunkter, der hidtil er rapporteret i kvartalet, især i Kina, tror vi, at Teslas salgsforløb er godt forstået, og investorer forventer et stærkere resultat,” skrev Levy mandag.

I et separat interview med Yahoo Finance tirsdag sagde Levy, at han forventer, at Tesla rapporterer beskedent større overskudsmargener i sin kommende kvartalsrapport. Alligevel har Levy fastholdt sin ens ratevurdering af Tesla-aktier og bemærker, at hans team “administrerer vores forventninger” givet stigende tariffer, der vil påvirke el-markedet.

Tesla har stået over for adskillige højprofilerede problemer i løbet af det sidste år – fra store sikkerhedsproblemer og massetilbagekaldelser til fabrikslukninger, fyringer og skærpet konkurrence i Kina. Tre højtstående Tesla-chefer trådte tilbage i foråret. Men efter en dyster indtjeningsrapport for første kvartal klarede Tesla sig bedre end forventet i den følgende periode takket være prisnedsættelser. Andet kvartals leverancer udgjorde næsten 440.000, hvilket let overgik analytikernes forventninger.

Selskabets aktie har gennemført en anden betydelig vending i 2024. Dens gevinster på mandag satte den på relativt flad for året. Levy sagde, at Teslas robotaxi-dag sandsynligvis vil føje til den opadgående bane.

Tesla satser på at få succes på et marked, hvor andre har mødt forhindringer. Ligesom hans bud på rumrejser og hjernechips, virker Musks løfte om en verden fyldt med førerløse biler langt væk. Andre forsøg på at indføre autonome taxaer i bytrafik har været kaotiske – endda katastrofale.

Alfabet-ejede (GOOG) Waymo blev undersøgt af den føderale regering efter styrt og trafikovertrædelser i foråret, og i juni tilbagekaldte virksomheden sin flåde på næsten 700 førerløse biler. Waymo er dog tilbage på det og annoncerede for nylig et udvidet partnerskab med Uber (UBER), der vil bringe sine førerhuse til flere byer.

General Motors-ejede (GM) Cruise vil også tage ud på vejen igen efter at have indstillet driften sidste år, da en førerløs førerhus ramte en fodgænger og slæbte hende 20 fod – denne gang med menneskelige chauffører.

“De fleste mennesker har stadig ingen idé om, hvor knusende god Tesla FSD vil blive,” sagde Musk i et opslag på X, tidligere Twitter, i slutningen af marts, med henvisning til Teslas “Fuld Self-Drive”-tilstand. “Det vil være overmenneskeligt i en sådan grad, at det vil virke mærkeligt i fremtiden, at mennesker kører bil, selv når de er udmattede og berusede!”

Efter gentagne gange at være blevet skubbet tilbage, kunne Teslas Robotaxi-dag den 10. oktober vise, om Tesla er op til opgaven med at flytte den offentlige mening mod den slags fremtid, Musk forestiller sig.

“Der er en meget lang tidsramme for virkelig, virkelig at tjene penge på værdien af denne FSD,” sagde Levy til Yahoo Finance tirsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/tesla-stock-pops-amid-bullish-sales-forecast-as-robotaxi-unveiling-looms/