Home » News » Futures på amerikanske aktier stiger, da Biden dropper præsidentbuddet; større indtjening lurer.

Futures på amerikanske aktier stiger, da Biden dropper præsidentbuddet; større indtjening lurer.

News Team

Futures på amerikanske aktieindeks steg i aftenhandler søndag, efter at præsident Joe Biden brat trak sit bud om genvalg tilbage og godkendte vicepræsident Kamala Harris som den demokratiske kandidat mod den republikanske frontløber Donald Trump.

S&P 500 Futures steg 0,3 % til 5.572,50 point, mens Nasdaq 100 Futures steg 0,6 % til 19.832,50 point kl. 19:29 ET (23:29 GMT). Dow Jones Futures steg 0,2% til 40.640,0 point.

Futures steg med Wall Street-indekser, der plejede tab af blå mærker i sidste uge, da stigende forventninger om rentenedsættelser fik investorer til at rotere ud af tungvægtige teknologiaktier og ind i mere økonomisk følsomme sektorer.

Fokus i denne uge er på nøgleindtjening i andet kvartal fra teknologisektoren, som forventes at give flere fingerpeg om de vigtigste drivkræfter for et teknologi-rally i år, specifikt kunstig intelligens.

Den såkaldte “Trump Trade” var også i spil, da investorer positionerede sig for mere protektionistiske politikker og handelstariffer i tilfælde af et Trump-præsidentskab.

Biden trækker sig fra race, Harris set som Dem. nomineret

Bidens tilbagetrækning kommer på baggrund af voksende opfordringer fra medlemmer og donorer af hans parti til ham om at træde tilbage, på grund af bekymringer over hans mentale helbred, og at han måske ikke er i stand til effektivt at stille op mod Trump.

Biden sagde, at han vil fokusere på at aftjene hele sin periode indtil januar 2025.

Men mens den 46. præsident godkendte Harris som hans efterfølger, mangler hun stadig at blive officielt nomineret af det demokratiske parti med en afstemning i august. Trump blev nomineret som den republikanske præsidentkandidat i sidste uge.

CBS meningsmålingsdata fra sidste uge viste Trumps meningsmåling bedre end Biden, især i kølvandet på et mislykket mordforsøg på den tidligere præsident. Det viste også, at Trump havde en lille fordel i forhold til Harris.

“Trumps erklærede politikker omfatter bredt baserede importtariffer, immigrationsgrænser og en tilbagetrækning fra traktatforpligtelser. Efterhånden som Trumps meningsmålingsresultater er steget, har markederne favoriseret handler, der forventer flere handelsbarrierer og muligvis højere inflation,” skrev ANZ-analytikere i et notat.

“Nogle meningsmålinger har, at Harris klarer sig bedre end Biden mod Trump, og demokraterne vil håbe, at de næste meningsmålinger byder på et Harris-drevet bump.”

Forventningerne om et Trump-præsidentskab drev også en rotation til aktier, der er mere tilbøjelige til at drage fordel af strammere amerikanske handelspolitikker og venligere forretningsforhold i landet. Denne masserotation af teknologi udløste store tab på Wall Street.

S&P 500 faldt 0,7 % til 5.505,0 point fredag, mens NASDAQ Composite faldt 0,8 % til 17.726,94 point. Dow Jones Industrial Average faldt 0,9 % til 40.646,0 point.

Alfabet, Tesla indtjening på tryk

Indtjeningssæsonen for andet kvartal er indstillet til at fortsætte i denne uge, med nøgleindtjening fra Alphabet Inc (NASDAQ: GOOG) og Tesla Inc (NASDAQ: TSLA) på tirsdag.

Fokus vil være helt på, hvordan de to planlægger yderligere at inkorporere kunstig intelligens i deres produkter, mens Tesla også vil blive overvåget, mens den kæmper med et aftagende salg.

Indtjening fra andre store virksomheder, herunder Lockheed Martin Corporation (NYSE: LMT), General Electric Company (NYSE: GE), Texas Instruments Incorporated (NASDAQ: TXN) og Visa Inc Class A (NYSE: V) er også på tap i de kommende dage .

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stock-futures-rise-as-biden-drops-presidential-bid-major-earnings-loom/