Home » News » Amerikanske aktier blandet som fald i jobåbninger giver håb om rentenedsættelser.

Amerikanske aktier blandet som fald i jobåbninger giver håb om rentenedsættelser.

News Team

Amerikanske aktier var blandede tirsdag, da et fald i jobåbninger til tre-årige laveste niveauer pegede på svagere økonomisk vækst, men også løftede håbet om en rentenedsættelse fra Federal Reserve i år.

13:46 ET (17:46 GMT) steg Dow Jones Industrial Average 64 point eller 0,2 %, S&P 500 faldt 0,2 %, og NASDAQ Composite faldt 0,2 %

Jobåbninger falder til tre års laveste niveau

Antallet af jobåbninger for april faldt til et mere end treårigt lavpunkt på 8,1 millioner, hvilket forvirrede økonomernes estimater for en stigning til 8,37 mio.

De data, der peger på en lettelse på arbejdsmarkedet, tyder på, at den økonomiske styrke, der er set hidtil i år, kan være aftagende. Da Fed tidligere har markeret en nedgang på arbejdsmarkedet som en betingelse for at begynde at sænke renten, sprang væddemål på en rentenedsættelse i september til 55 % fra 44,9 % i sidste uge, ifølge Investing.coms Fed Rate Monitor-værktøj.

De statslige renter faldt på grund af forbedrede håb om en rentenedsættelse i år, hvor renten på den 10-årige handel var 5 basispoint lavere til 4,346 %.

Den friske opdatering om ledige stillinger kommer forud for lønningsrapporten uden for landbruget, der kommer på fredag, hvor Fed-mødet følger i næste uge.

Intel afslører nye AI-chips, Tesla ramt af salgsfald i Kina, Gamestop køler rally

Intel Corporation (NASDAQ: INTC) løftede sløret for en række kunstig intelligens-chips, dagen efter at Nvidia (NASDAQ: NVDA) og AMD (NASDAQ: AMD) udsendte en lignende meddelelse, da chipproducenten ser ud til at indsnævre det store hul på sine rivaler. Nogle på Wall Street tyder dog på, at der sandsynligvis vil være behov for yderligere opgraderinger fra Intel, før det på en meningsfuld måde kan konkurrere med sine rivaler.

“Vi fortsætter med at se begrænset trækkraft for Intel på denne front, og tror, at Intels succes inden for kunstig intelligens sandsynligvis bliver nødt til at vente på Falcon Shores og dens trækkraft med den del,” sagde Wedbush i et onsdagsnotat.

Teslas (NASDAQ: TSLA) aktie faldt 0,5 % efter salget af kinesiske elbiler faldt med 6,6 % til 72.573 i maj sammenlignet med for et år siden, rapporterede Reuters tirsdag med henvisning til data fra China Passenger Car Association.

Guggenheim-analytiker Roland Jewsikow, en Tesla-bjørn, sagde, at han ser Tesla-aktierne falde til 126 $ pr. aktie, hvilket tyder på en næsten 30% nedside i forhold til Teslas nuværende pris, med henvisning til bekymringer om faldende salg.

GameStop (NYSE: GME)-aktien faldt 3 % i volatil handel, hvilket gav noget af den forrige sessions skarpe stigning tilbage, efter aktieinfluenten Keith Gill så ud til at holde fast i stigninger i sine beholdninger af videospilsforhandleren efter et kraftigt stigning i mandags.

På indtjeningsfronten overskyggede Bath&Body Works svagere forventninger for andet kvartal resultater for 1. kvartal, der slog forventningerne, og sendte detailhandlerens aktier mere end 13 % lavere.

Energi fortsætter med at glide, mens oliepriserne falder

Energiaktier fortsatte med at blive presset af nedfald fra en OPEC+ til at øge udbuddet senere på året, og fortsatte med at tynge stemningen.

Organisationen af olieeksporterende lande og allierede, kendt som OPEC+, indvilligede søndag i at forlænge det meste af deres olieproduktionsnedskæringer til 2025, men efterlod plads til, at frivillige nedskæringer fra otte medlemmer gradvist kunne afvikles.

Halliburton Company (NYSE: HAL), Baker Hughes Co (NASDAQ: BKR) og Exxon Mobil Corp (NYSE: XOM) var blandt de største faldere i energisektoren.

Source: https://buystocks.co.uk/news/us-stocks-mixed-as-slump-in-job-openings-fuel-rate-cut-hopes/