Home » News » Nio lancerer mobiltelefon i september

Nio lancerer mobiltelefon i september

News Team

Nio (NYSE: NIO), den kinesiske elbilproducent, har annonceret sine intentioner om at introducere sin første selvdesignede mobiltelefon i slutningen af september. Virksomheden sigter mod at forbedre lokket ved sine køretøjer ved at tilbyde forbedret software og tilslutningsmuligheder gennem dette nye foretagende.

“Vores telefonforretning er ikke at konkurrere med disse telefonproducenter,” sagde grundlægger og administrerende direktør William Li til investorerne.

Li spillede en central rolle i at stå i spidsen for telefoninitiativet, primært rettet mod virksomhedens bilejere.

“Vi vil gerne bruge telefonen som en transportør for at give den bedste oplevelse for vores køretøjsbrugere,” tilføjede Li.

Denne bestræbelse positionerer Nio som den seneste tilføjelse til Kinas bilproducenter, der omfavner trenden med at introducere bilsystemer, der giver chauffører mulighed for at bruge deres smartphones til opgaver som fjernoplåsning af døre, aktivering af aircondition og start af deres køretøjer, blandt andre funktioner.

Sidste år købte skaberen af Zhejiang Geely Holding med succes smartphone-producenten Meizu, hvor begge virksomheder udtrykte deres hensigt om at fusionere forbrugerelektronik og rejsetjenester. I mellemtiden indgik Huawei Technologies samarbejde med forskellige bilproducenter, herunder Seres Group, for at inkorporere sit Harmony-operativsystem i elektriske køretøjer for forbedret funktionalitet.

Nios mobiltelefonprojekt har dog udløst uro blandt visse investorer i betragtning af virksomhedens igangværende kamp med stigende tab og et fald i salget, som er blevet forværret af en priskonkurrence iværksat af Tesla (NASDAQ: TSLA) siden januar.

I andet kvartal rapporterede Nio et nettotab på 6,12 milliarder yuan (839,51 millioner USD), en betydelig stigning fra tabet på 2,75 milliarder yuan i samme periode året før. Fra juni besad virksomheden kontanter og likvider på i alt 4,3 milliarder dollars og modtog en betydelig investering på 1,1 milliarder dollars i juli fra CYVN Holdings.

William Li, administrerende direktør, afslørede, at Nio planlægger at introducere den første model af sit friske elbilmærke, rettet mod det bredere forbrugermarked, i løbet af sidste halvdel af 2024.

Aktierne i NIO er faldet 2,58% i før-markedshandel onsdag.

Source: https://buystocks.co.uk/news/nio-to-launch-mobile-phone-in-september/