Home » Ordliste » Glidende Gennemsnit

Glidende Gennemsnit

Et glidende gennemsnit er en af de vigtigste tekniske indikatorer, der bruges til at kombinere vigtige datapunkter over en bestemt tidsramme, mens tilfældige prisbevægelser frafiltreres.

Der er tre hovedtyper af den glidende gennemsnitsindikator, herunder enkel, eksponentiel og vægtet.

Det simple glidende gennemsnit (SMA), som navnet antyder, er den mest grundlæggende type, der tjener til at genberegne gennemsnitsprisen på en aktie på daglig basis over et bestemt antal dage. Hver gang markedet åbner, erstattes de sidste kursdata med de seneste, hvilket effektivt "flytter" gennemsnittet, når nye handelssessioner åbner og lukker.

Til sammenligning blev det eksponentielle glidende gennemsnit (EMA) designet til at fokusere mere på de seneste priser. Denne tekniske indikator bruger en udjævningsmultiplikator, der vægter alle prisdata lige meget i den angivne tidsramme. Investorer analyserer forskellige EMA-længder, herunder 10-dages, 50-dages og 200-dages glidende gennemsnit.

Endelig fokuserer det vægtede glidende gennemsnit, ligesom EMA, mere på de seneste data over en bestemt tidsperiode, men det tilføjer vægtning til de seneste priser. Af denne grund anses det vægtede glidende gennemsnit for at være mere nøjagtigt sammenlignet med SMA, som ligeligt vejer alle priser.

Gå tilbage til vores fulde ordliste.