Home » News » Yen hopper som BOJ støder; Kinas aktier stiger på grund af håb om stimulering

Yen hopper som BOJ støder; Kinas aktier stiger på grund af håb om stimulering

News Team

Yenen steg i volatil handel i fredags, og aktier og obligationer faldt i Tokyo, efter at Bank of Japan tog endnu et lille skridt væk fra mange års ultra-løs pengepolitik, mens håbet om stimulans fik kinesiske aktier på vej mod deres bedste uge i året.

Bank of Japan fastholdt sine superlave renter, men skiftede en smule i styringen af rentekurven og sagde, at dens grænse på 0,5 % på 10-årige statsobligationsrenter nu var en “reference” og tilbød at købe sådanne obligationer til 1 % i markedet i stedet for. .

BOJ’s skift begrænser en stor uge for centralbankerne, hvor rentestigninger i USA og Europa i de seneste dage er set som de sidste træk i den mest aggressive stigningscyklus i en generation.

Det kan også have seismiske implikationer for globale pengestrømme, da en billig yen, der har været billig at låne, har været en grundpille i kapitalmarkedsfinansiering i årevis, og den står nu over for et opadgående pres fra stigende japanske renter, lige som de globale renter ser ud til at toppe.

Ti-årige japanske statsobligationsrenter ramte et ni-årigt højdepunkt på 0,575 %, og Nikkei faldt 0,4 %, hvor finansielle aktier steg i forventning om højere renter.

Yenen, som var steget i flere dage på grund af spekulationer om et BOJ-træk, var hakkende efter meddelelsen, før den steg til at nå et ugehøjde på 138,05 i forhold til dollaren.

“De har ændret sig (afkastkontrol) uden at forpligte sig til for meget og ønsker at være mere fleksible med hensyn til, hvordan de fører pengepolitikken,” sagde Sally Auld, investeringschef hos JB Were i Sydney.

“Vi er virkelig ved begyndelsen af slutningen af virkelig ekstrem monetær tilpasning, men de lyder stadig meget bevidste om … nedadgående risiko for økonomien og inflationsudsigterne.”

BOJ gentog, at inflationen ikke er holdbar på sit 2 %-mål og forudsagde den under dette niveau i 2024 og 2025, selvom data viste, at Tokyos kerneforbrugerprisindeks steg 3 % år-til-år i juli.

“Det er et vigtigt skridt mod en eventuel opløsning,” sagde Tom Nash, en renteporteføljeforvalter hos UBS Asset Management i Sydney. “Jeg forventer, at renterne vil trække mod 1 %, men ikke nå dertil i en lige linje, da du sandsynligvis vil få kort dækning, indenlandske køb, og BOJ læner sig op imod det.”

S&P 500 futures steg 0,3 % med hjælp fra eftermarkedsgevinster drevet af profit hos Intel (INTC.O). Europæiske futures var fladt, og FTSE futures faldt 0,3 %.

Ti-årige amerikanske statsrenter, som var steget i løbet af natten på baggrund af stærkere end ventede amerikanske data og tale om Japans justering, holdt sig over 4 %.

BLØD LANDING

Andre steder i Asien steg MSCI’s bredeste indeks for Asien-Stillehavsaktier uden for Japan (.MIAPJ0000PUS) 0,2 % og var på vej mod en ugentlig stigning på mere end 2 %, ledet af hoppende aktier i Hong Kong og Kina.

Kina har brug for foranstaltninger såsom lavere boliglånsrenter for at hjælpe med at anspore boligkøb, citerede statslige medier boligministeren for at sige, hvilket udløste et rally i ejendomsaktier.

Den amerikanske dollar var stort set stærkere, især over for den australske dollar – et fald på 0,6% til $0,6666 – som blev vejet efter at detailsalget led årets største fald i juni, hvilket tyder på mindre behov for endnu en renteforhøjelse.

Tidligere på ugen hævede Den Europæiske Centralbank renten med 25 basispoint til det højeste niveau i 23 år som forventet, men præsident Christine Lagarde sendte euroen til at vælte med snak om en pause i september.

Euroen faldt næsten 1% og plejede tab til $1,0980 i fredags. Tidlige tyske inflationsdata indikerede en afmatning i juli, og franske tal senere på dagen sammen med eurozonens data i næste uge vil bestemme udsigterne.

Meget svage aflæsninger af forretningsaktivitet tidligere på ugen viste, at stigninger er begyndt at bide.

Onsdag havde Fed også hævet med 25 bps, og investorerne jublede over et glimt af den sagnomspundne “bløde landing” for økonomien, da centralbanken ikke længere forudser en recession.

Futures på Brent-råolie faldt en smule fra tre måneders højder til $83,90 pr. tønde.

Source: https://buystocks.co.uk/news/yen-jumps-as-boj-shocks-china-stocks-gain-on-stimulus-hopes/