Home » News » Wall Street vinder terræn og føjer sig til sine rekorder.

Wall Street vinder terræn og føjer sig til sine rekorder.

News Team

Amerikanske aktier steg mandag for at føje til deres rekordhøje rekorder.

S&P 500 steg 0,8 % i eftermiddagshandel og byggede videre på sin rekord, der blev sat fredag. Dow Jones Industrial Average kom tilbage fra et tidligt tab for at stige 185 point og tilføje 0,4 % til sin egen rekord fra kl. 12:51 østlig tid, mens Nasdaq-sammensætningen steg 0,9 %.

Fremgangen fulgte relativt stille handel i Europa, mens det amerikanske obligationsmarked forblev lukket for dagen på grund af en helligdag.

Den stærkeste handling på de globale markeder kom fra Kina, hvor finansministeren lørdag gav en meget ventet opdatering om planerne for verdens næststørste økonomi. Lan Fo’an sagde, at regeringen kigger på yderligere måder at booste økonomien på, men han stoppede med at afsløre en stor ny stimuleringsplan, som investorerne håbede på.

Manglen på detaljer fik markederne til at snurre. Aktierne i Shanghai steg 2,1 %, men Hang Seng-indekset i Hong Kong faldt 0,7 %. Råoliepriserne faldt i mellemtiden næsten 2 % på grund af bekymringer om efterspørgsel fra Kinas aftagende økonomi.

Forhåbninger om stor stimulans i Kina har sendt kinesiske aktier kraftigt op på det seneste, efter at de sygnede hen i årevis. Men investorerne er skeptiske over for, hvor meget det kan lave om og genoprette økonomien.

“Selv om indsatsen klart er velkommen, kan indsatsen være utilstrækkelig til at anspore en ny reflationær cyklus,” ifølge Lisa Shalett, investeringschef hos Morgan Stanley Wealth Management.

Udover olie faldt priserne også for kobber og andre råvarer, som en sund kinesisk økonomi ville opsluge. Det hjalp med at presse priserne ned for minearbejdere, såsom Freeport-McMoRan, som faldt 2,4 % for et af de større tab i S&P 500.

Boeing tabte 1 % i sin første handel, siden luftfartsgiganten advarede om, at den forventer at rapportere, at den brændte igennem 1,3 milliarder dollars i kontanter i løbet af det seneste kvartal og tabte 9,97 dollars pr. Boeing sagde også, at det afskedigede 10 % af sin arbejdsstyrke, da det forsøger at håndtere en strejke, der lammer produktionen af selskabets bedst sælgende fly.

På den vindende side af Wall Street var SoFi Technologies. Det steg 11,1% efter at have annonceret en låneplatformaftale på $2 milliarder med investeringsselskabet Fortress Investment Group, hvor SoFi vil henvise prækvalificerede låntagere.

Longboard Pharmaceuticals steg med 51,2 %, efter at H. Lundbeck, et dansk selskab, sagde, at det ville købe det biofarmaceutiske selskab i en kontant handel, der vurderede det til 2,6 milliarder dollars.

Denne kommende uge vil have et par top-tier økonomiske rapporter uden for torsdagens opdatering om salg hos amerikanske detailhandlere for at hjælpe med at guide handel. Det vil sandsynligvis efterlade mere vægt på virksomhedernes indtjeningsrapporter, som vil øge tempoet i denne uge, efter at store banker begyndte rapporteringssæsonen i sidste uge.

Bank of America, Johnson og Johnson og UnitedHealth Group vil alle rapportere deres seneste resultater på tirsdag. Senere på ugen kommer United Airlines, Netflix, American Express og Procter & Gamble.

Analytikere leder efter S&P 500-virksomheder til at levere en samlet vækst på 4,1% i indtjening per aktie for det seneste kvartal fra et år tidligere, ifølge FactSet. Hvis de er korrekte, ville det være et femte kvartal i træk med vækst.

Solid, fortsat vækst i overskud for virksomheder ville hjælpe med at dæmpe den kritik, der er opbygget om, hvor dyrt det brede aktiemarked ser ud, efter at aktiekurserne er steget hurtigere end indtjeningen.

Aktier er stort set steget til rekorder for lettelse over, at renterne endelig er på vej ned igen, nu hvor Federal Reserve har udvidet sit fokus til at inkludere at holde økonomien i gang i stedet for blot at bekæmpe høj inflation. Nylige rapporter, der viser, at den amerikanske økonomi forbliver stærkere end forventet, har også øget optimismen om, at Fed kan gennemføre en perfekt landing, hvor den får inflationen ned på 2 % uden at forårsage en recession, som mange havde troet ville være nødvendig.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-gains-ground-and-adds-to-its-records/