Home » News » Wall Street udvider udsalget, da Powell antyder renteforhøjelser

Wall Street udvider udsalget, da Powell antyder renteforhøjelser

News Team

Amerikanske aktier lukkede lavere onsdag, da Federal Reserve-formand Jerome Powells vidneudsagn fra kongressen forstærkede centralbankens mål om at tøjle inflationen, da han antydede sandsynligheden for yderligere renteforhøjelser.

Alle tre store amerikanske aktieindekser noterede deres tredje daglige fald i træk, hvor mega-cap-teknologi og teknologirelaterede aktier vejede mest.

“Det ser ud til, at markedet er ved at trække vejret efter en kæmpe start på måneden,” sagde Ryan Detrick, chefmarkedsstrateg hos Carson Group i Omaha. “Historisk set er juni ikke en særlig stærk måned for aktier, men i år kan det gå ned som en af de stærkeste juni nogensinde, så en lille pause i aktiekurserne er helt normalt.”

Tesla , sammen med AI-relaterede aktier som Microsoft Corp og Nvidia Corp, var de største træk.

I sit vidneudsagn for US House Financial Services Committee gentog Powell det faktum, at centralbanken fortsat er “stærkt forpligtet til at bringe inflationen tilbage til vores mål på 2 procent,” og sagde, at det ville være “et ret godt gæt”, at fremtidige renteforhøjelser ligger i kortene, hvis økonomien fortsætter på sin nuværende vej.

“To vandreture, hvilket er, hvad punktplot fortalte os,” sagde Detrick. “Der kan være en renteforhøjelse mere, men jeg tror ikke, der er nogen, der køber, at der kommer to. Markederne antager, at Fed er meget tæt på at være færdig.”

Ved sidste øjekast har de finansielle markeder prissat en sandsynlighed på 74,4 pct. for yderligere 25 basispoints renteforhøjelse ved afslutningen af julis pengepolitiske møde, ifølge CME’s FedWatch-værktøj.

Powell skal efter planen vidne for Senatets bankkomité på torsdag.

Dow Jones Industrial Average faldt 102,35 point, eller 0,3 pct., til 33.951,52, S&P 500 tabte 23,02 point, eller 0,52 pct., til 4.365,69 og Nasdaq Composite faldt 165,10 point, eller 1,52 pct.

Blandt de 11 hovedsektorer i S&P 500 førte energiaktier vinderne frem, da de rejste sig efter sit største daglige dyk i over en måned. Teknik- og kommunikationstjenester led de største procentvise fald.

Chips vejede tungt på tech-aktier. Philadelphia SE Semiconductor-indekset faldt 2,7 pct., det største daglige fald i denne måned.
Tesla var det største træk på S&P 500 og Nasdaq med et fald på 5,5 pct. Barclays nedjusterede sin rating på aktien til “ligevægt” fra “overvægtig”, og sagde, at den elektriske bilproducents seneste rally var for skarp i forhold til fundamentale forhold.

“En stor del af dagens svaghed skyldes, at Tesla havde en af sine værste dage i et stykke tid,” tilføjede Detrick. “Det er en aktie, der også skulle have et pusterum.”

“Efter en rekordsejrsrække er en form for svaghed helt acceptabel og normal.”

Pakkeleveringsfirmaerne FedEx og United Parcel Service Inc faldt henholdsvis 2,5 pct. og 2,1 pct., efter at FedEx havde en skuffende kvartalsindtjening og sagde, at den faldende globale efterspørgsel presser dets overskudsmargener.

Kryptofirmaer, herunder Coinbase, Riot Platforms, Marathon Digital og Bit Digital, vandt mellem 1,8 pct. og 4,2 pct., da Bitcoin overtrådte $30.000-niveauet.

Faldende udstedelser oversteg antallet af fremrykkende på NYSE med et forhold på 1,04 til 1; på Nasdaq favoriserede et forhold på 1,42 til 1 faldere.

S&P 500 postede 16 nye 52-ugers højdepunkter og ingen nye lavpunkter; Nasdaq Composite noterede 80 nye højder og 123 nye nedture.

Volumen på amerikanske børser var 10,62 milliarder aktier sammenlignet med gennemsnittet på 11,41 milliarder for hele sessionen over de sidste 20 handelsdage.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-extends-sell-off-as-powell-hints-at-rate-hikes/