Home » News » Wall Street stiger, og S&P 500 rammer det højeste niveau i mere end et år

Wall Street stiger, og S&P 500 rammer det højeste niveau i mere end et år

13 June 2023 Putem News Team

Wall Street steg mandag forud for en stor uge for centralbanker rundt om i verden, og hævede S&P 500 til det højeste niveau i mere end et år.

Benchmark-indekset steg 40,07 point, eller 0,9 %, til 4.338,93 og dets højeste lukning siden april 2022. Dow Jones Industrial Average steg 189,55 eller 0,6 % til 34.066,33, mens Nasdaq-indekset steg 202,55, eller 612,8 % til 612,5 %.

Det amerikanske aktiemarked har været i håb om, at økonomien kan undgå en recession, og Federal Reserve kan snart tage det lettere med sine renteforhøjelser. Traders satser på, at Fed vil holde renterne stabile på sit næste møde, som afsluttes på onsdag. Det ville være første gang, det ikke har hævet kurserne ved et møde i mere end et år.

Investorer ser højvækstaktier som nogle af de største fordele ved lavere renter, og de førte markedet mandag. Teknikaktier alene tegnede sig for mere end halvdelen af S&P 500’s gevinst, drevet af gevinster på mindst 1,5% for både Microsoft og Apple .

Krydstogtsoperatøren Carnival steg i mellemtiden med en stigning på 12,5 %, da analytikere opjusterede sin aktie på tegn på, at efterspørgslen forbliver stabil for industrien, og at priserne holder op. Det var med til at overskygge tab andre steder på markedet, herunder et fald på 11,8 % for Nasdaq, børsselskabet, der presser mere ind i teknologien. Det sagde, at det ville købe Adenza, en udbyder af risikostyring og reguleringssoftware, for 10,5 milliarder dollars i kontanter og aktier.

Et stop eller en pause fra Fed til renteforhøjelser ville give økonomien og de finansielle markeder et pusterum. Fed har allerede trukket renterne til det højeste niveau siden 2007 i håb om at drive inflationen ned, og stigningerne har været med til at forårsage højprofilerede amerikanske bankkrak og en månedslang nedgang i fremstillingsindustrien.

Denne uge vil også se de seneste opdateringer om inflation på tværs af økonomien.

I dag forventer økonomer, at en rapport viser, at priserne for forbrugerne var 4,1 % højere i maj end året før. Det er langt over Feds mål på 2 % inflation, men det ville være et fald fra 4,9 % i april og et toppunkt på mere end 9 % i juni sidste år.

Fordi priserne allerede var meget højere for et år siden på grund af den værste inflation i 40 år, vil yderligere stigninger i de kommende måneder måske ikke virke helt så dramatiske. Inflationen kan falde til 3,2 % i juni, og de næste to måneder kan se et af de største fald i inflationen over en periode på to måneder i løbet af de sidste 70 år, ifølge Jonathan Golub, chef for amerikanske aktiestrateg hos Credit Suisse.

Men meget af den lempelse ville simpelthen være på grund af, hvor høje priserne allerede var steget, og Wall Street-handlere forbereder sig stadig på, at Fed genoptager renteforhøjelser i juli. Spørgsmålet er, hvor meget længere det vil gå ud over det.

Fed er i et stramt punkt, fordi enhver rentestigning kan betyde mere pres på det amerikanske banksystem. Det absorberer stadig alle de tidligere rentestigninger, som har fået kunder til at trække bankindskud, mens de går ind i pengemarkedsfonde med højere afkast. Højere renter har også tvunget værdierne af obligationer, banker købte, ned, da renterne var lave.

“Mens indkommende data peger på modstandsdygtighed i aktivitet og klæbrighed i inflationen, ser Fed ud til at ønske yderligere tid til at overvåge politiske forsinkelser og regional bankstress,” skrev Michael Gapen og andre økonomer i en BofA Global Research-rapport.

De ser en juni-pause fra Fed som et tæt opkald. De seneste overraskende stigninger fra centralbanker i Canada og Australien viser, at en stigning stadig kan ske, men Gapen sagde, at Fed normalt ikke hæver renten, når den udbredte antagelse på Wall Street er for et hold. Det kan ændre sig, hvis tirsdagens inflationsrapport kommer varmere end forventet.

Udover Federal Reserve, vil centralbanker i Europa og Japan også mødes i denne uge om renter.

På obligationsmarkedet faldt renten på det 10-årige statsobligation til 3,73 % fra 3,74 % sent fredag. Det hjælper med at fastsætte renter for realkreditlån og andre vigtige lån.

Den to-årige statsrente, som bevæger sig mere i forhold til forventningerne til Fed, faldt til 4,57 % fra 4,60 %.

På aktiemarkederne i udlandet var de europæiske indekser beskedent højere, efter at schweiziske UBS sagde, at det har afsluttet sin overtagelse af den kriseramte rival Credit Suisse i en regeringsarrangeret redningsaktion, der kombinerer landets to største banker for at beskytte landets omdømme som et globalt finanscenter og kvæle markedet oprør.

I Asien var aktieindekserne blandede.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-rises-and-sp-500-hits-highest-level-in-more-than-a-year/