Home » News » Wall Street stiger mod rekorder, da Banks Rally og Tesla vælter

Wall Street stiger mod rekorder, da Banks Rally og Tesla vælter

11 October 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier stiger mod rekorder fredag, da store banker samler sig på et rush af opmuntrende overskudsrapporter.

S&P 500 var 0,5 % højere i middagshandel og på vej til at toppe sit rekordhøje sæt tidligere på ugen. Dow Jones Industrial Average steg 313 point, eller 0,7 %, og er også på vej mod en rekord fra kl. 11 østlig tid. Nasdaq-kompositen haltede efter markedet med en gevinst på 0,2%, efter at et fald for Tesla holdt det i skak.

Wells Fargo steg 5,4% efter at have rapporteret stærkere overskud for det seneste kvartal, end analytikere forventede. Det nød godt af bedre resultater fra sine venturekapitalinvesteringer og højere gebyrer for blandt andet investeringsbanktjenester.

Banker og andre finansielle giganter starter traditionelt hver indtjeningsrapporteringssæson, og BlackRock og Bank of New York Mellon klatrede også efter at have leveret resultater, der toppede analytikernes prognoser.

JPMorgan Chase, landets største bank, steg 4,4 % og var en af de stærkeste kræfter, der pressede opad på S&P 500, efter at den rapporterede et mildere fald i overskuddet, end analytikere frygtede. CEO Jamie Dimon sagde, at banken stadig køber aktier tilbage for at sende kontanter til investorerne, men tempoet er beskedent “i betragtning af, at markedsniveauerne i det mindste er lidt oppustede.”

Gevinsterne for bankerne var med til at opveje Teslas modstand, som faldt med 7,7 % og var den tungeste vægt på markedet. Elbilproducenten afslørede sin længe ventede robotakse torsdag aften, men kritikere fremhævede mangel på detaljer om dens planlagte udrulning. Kritikere pegede også på, hvordan Tesla ikke gav nogen opdatering om en billigere model, der også er meget ventet.

Efter afsløringen af “Cybercab” steg den potentielle rival Uber Technologies med 8,2 % og var en af de stærkeste kræfter, der løftede S&P 500. Lyft steg endnu mere, 10 %.

En anden bilproducent, Stellantis, så sine europæisk-handlede aktier synke 4,6% efter at have annonceret betydelige lederskabsændringer, herunder tidspunktet for CEO Carlos Tavares’ pensionering. Dens finansdirektør er også afgående, da selskabet dannet ved sammenlægningen af PSA Peugeot og Fiat Chrysler kæmper for at genoplive salget i Nordamerika.

På obligationsmarkedet var statsrenterne blandede efter de seneste opdateringer om inflationen på engrosniveau og om stemningen blandt amerikanske forbrugere.

Producenternes priser var 1,8 % højere i september end året før. Det var en forbedring fra augusts år-til-år inflationsniveau, men ikke så meget, som økonomer forventede.

Alligevel sagde analytikere, at det sandsynligvis hjalp med at berolige nogle bekymringer, der blev vækket en dag tidligere, da en separat rapport viste, at inflationen på forbrugerniveau ikke var afkølet så hurtigt, som økonomer forventede.

En separat rapport antydede, at stemningen blandt amerikanske forbrugere svækkes mere, end økonomer frygtede. Men den foreløbige aflæsnings fald var stadig inden for fejlmarginen, ifølge Joanne Hsu, direktør for University of Michigan’s Surveys of Consumers.

Efter fredagens rapporter holdt handlende stort set fast i deres væddemål om, at Federal Reserve ville sænke sin primære rente med et kvart procentpoint på sit næste møde, ifølge data fra CME Group.

De har nedjusteret deres forventninger fra tidligere på måneden, da nogle satsede på muligheden for, at Fed kunne levere endnu et større end normalt nedskæring på et halvt procentpoint i november. En række stærkere end forventet data om økonomien udslettede sådanne opkald.

Uanset hvor meget Fed sænker renten på sit næste møde, viser det større billede, at den langsigtede tendens stadig er nedadgående, ifølge Solita Marcelli, Chief Investment Officer for Americas, hos UBS Global Wealth Management. Det burde generelt gavne aktiekurserne.

Fed sænkede i sidste måned sin primære rente fra to årtiers høje niveau, da den udvidede sit fokus til at omfatte at holde økonomien i gang i stedet for blot at bekæmpe høj inflation.

Renten på det 10-årige statsobligation steg til 4,09% fra 4,07% sent torsdag. Den toårige rente, som i højere grad følger forventningerne til Feds kommende bevægelser, faldt til 3,95 % fra 3,96 %.

På markeder i udlandet faldt aktier 2,5% i Shanghai for deres seneste skarpe sving forud for en briefing planlagt til lørdag af Kinas finansministerium. Investorer håber, at det vil afsløre en stor stimuleringsplan for verdens næststørste økonomi.

Sydkoreas Kospi faldt 0,1 %, efter at dens centralbank sænkede renten for første gang i mere end fire år i håb om at sætte gang i økonomien.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-rises-toward-records-as-banks-rally-and-tesla-tumbles/