Home » News » Wall Street stiger mod flere rekorder, da det tæller ned til en ratenedsættelse.

Wall Street stiger mod flere rekorder, da det tæller ned til en ratenedsættelse.

17 September 2024 Putem News Team

Amerikanske aktier stiger mod flere rekorder tirsdag, da Wall Street fortsat forventer en større lettelse end sædvanligt for økonomien, der kommer onsdag gennem en kommende rentenedsættelse.

S&P 500 var 0,6 % højere i morgenhandelen og mindre end 0,1 % under det rekordhøje niveau i juli kl. 10:30 østlig tid. Dow Jones Industrial Average tilføjede 171 point, eller 0,4 %, til rekorden, der blev sat dagen før, mens Nasdaq-indekset steg 0,8 %.

Intel hjalp med at drive markedet med en gevinst på 4,4 % efter en række meddelelser, herunder en udvidelse af sit partnerskab med Amazon Web Services (AMZN) for at producere tilpassede chips. Intel har også detaljerede planer om at bygge sin støberivirksomhed.

Microsoft (MSFT) steg 1,4% efter at have øget sit udbytte og annonceret et program, der skal levere op til yderligere $60 milliarder til investorer ved at tilbagekøbe aktier.

De rolige stigninger, efterhånden som det amerikanske aktiemarked stiger tilbage mod sine rekorder, er en skarp afvigelse fra tidligere uger, hvor S&P 500 kortvarigt faldt næsten 10 % under det højeste niveau nogensinde. På det tidspunkt var de globale markeder bekymrede for, at en aftagende amerikansk økonomi kunne falde ind i en recession, sammen med nogle tekniske faktorer, der tvang hedgefonde rundt om i verden til at bakke ud af en populær handel på én gang.

Siden da har spændingen bygget op omkring en meddelelse, der er planlagt til onsdag eftermiddag fra Federal Reserve. Den enstemmige forventning på Wall Street er, at Fed vil levere den første nedsættelse af sin primære rente i mere end fire år.

Lavere renter ville gøre tingene lettere for økonomien, som allerede er begyndt at bremse, fordi det er blevet så dyrt at låne penge til alt fra huse til biler til virksomhedernes gæld. Fed har holdt sin primære rente på to årtier høj i håb om at slibe økonomien nok til at kvæle høj inflation.

Men med inflationen betydeligt faldet fra sit højeste for to somre siden, mener Fed, at det kan flytte sit fokus mere mod at beskytte arbejdsmarkedet og økonomien. Det eneste spørgsmål er, hvor meget Fed vil sænke renten for at gøre det, og det er en delikat balancegang.

Mens en sænkning af satserne giver et boost til den samlede økonomi og de finansielle markeder, kan det også give inflationen mere brændstof. Nogle kritikere siger, at Fed allerede går for sent for at hjælpe økonomien, mens andre advarer om, at inflationen forbliver stædigt højere, end den har gjort tidligere.

Den generelle forventning på Wall Street er, at Fed vil levere en større end sædvanligt nedskæring på et halvt procentpoint på onsdag, ifølge data fra CME Group. Men det er ikke en sikkerhed. Handlende satser stadig på en 39% sandsynlighed for en traditionel bevægelse på et kvart procentpoint,

Økonomiske rapporter udgivet tirsdag ændrede ikke meget på disse forventninger. En sagde, at amerikanske shoppere brugte mere hos detailhandlere i sidste måned end forventet. Det er et opmuntrende signal om, at hjertet af den amerikanske økonomi forbliver solidt, men detaljerne under overfladen var måske mere nedslående. Efter at have ignoreret biler og brændstof, var salget hos amerikanske detailhandlere i sidste måned en smule svagere, end økonomer forventede.

“Disse data kommer ikke til at afgøre spørgsmålet for Fed, på den ene eller den anden måde,” sagde Chris Larkin, administrerende direktør for handel og investering, hos E-Trade fra Morgan Stanley, om størrelsen af onsdagens rentenedsættelse.

En separat rapport senere på morgenen sagde, at den amerikanske industriproduktion vendte tilbage til vækst i august og var stærkere end økonomer forventede.

Obligationsmarkedets 10-årige statsrente steg til 3,64 % fra 3,62 % sent mandag. Den toårige rente, som i højere grad følger forventningerne til Feds handlinger, steg til 3,60 % fra 3,56 %.

På aktiemarkederne i udlandet faldt japanske Nikkei 225 1 %, da den japanske yen tikker højere over for den amerikanske dollar. Yenen er steget på baggrund af forventninger om, at Bank of Japan vil fortsætte med at gå i den modsatte retning af Federal Reserve og fortsætte med at hæve renten. En stærkere yen kan skade overskuddet for Japans store eksportører.

Aktieindekser steg i store dele af Europa, mens markederne var lukkede på det kinesiske fastland og Sydkorea.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-rises-toward-more-records-as-it-counts-down-to-a-rate-cut/