Home » News » Wall Street stiger, efter at Fed har sænket renten med 50 basispoint.

Wall Street stiger, efter at Fed har sænket renten med 50 basispoint.

News Team

Amerikanske aktier steg kortvarigt op onsdag, efter at Federal Reserve sænkede renten med 50 basispoint, den høje side af estimaterne for dens første nedsættelse i mere end fire år.

Med henvisning til en “større tillid” til, at inflationen bevæger sig mod centralbankens 2%-mål, sænkede Fed renten med et halvt procentpoint, da den nu fokuserer på at holde arbejdsmarkedet sundt.

Handelen var hakkende. Før meddelelsen svingede S&P 500 mellem beskedne gevinster og tab. Benchmark steg med 1 % efter meddelelsen før parringsgevinster.

“Fed afsluttede pausen med et brag. Det er et stærkt signal om, at de skærer med 50 bps og forventer yderligere 50 basispoint af nedskæringer i år,” siger Brian Jacobsen, cheføkonom hos Annex Wealth Management i Menomonee Falls, Wisconsin.

“Fed fremskriver, at de ved at fremskynde nedskæringerne kan fastholde landingen med en arbejdsløshedsprocent på 4,4 %, og inflationen falder til målet hurtigt.”

Markedets forventninger til størrelsen af rentenedsættelsen havde været ustabile i de seneste dage og prissatte omkring en 65% chance for en 25 basispointsnedsættelse i sidste uge til en 57% chance for den større 50 basispointsnedsættelse tidligere på onsdagen, ifølge CME’s FedWatch værktøj.

Dow Jones Industrial Average steg 103,40 point, eller 0,25%, til 41.709,58, S&P 500 steg 22,31 point eller 0,40% til 5.656,89 og Nasdaq Composite steg 132,71 point, eller 70,75%, 70.

Låneomkostningerne var blevet parkeret på det højeste niveau i over to årtier siden juli 2023, hvor centralbanken sidst hævede renten med 25 basispoint til mellem 5,25 % og 5,50 % for at bekæmpe inflationen.

Efter meddelelsen om rentenedsættelsen sagde Fed-formand Jerome Powell, at centralbankens prognose for renteforløbet ikke indebar behov for hurtig handling.

Markederne prissætter nu fuldt ud en nedskæring på mindst 25 basispoint ved Fed’s november, hvilket mødes med en ca. 40% chance for endnu en nedskæring på 50 basispoint.

Small-cap aktier, der anses for at være mere tilbøjelige til at drage fordel af et lavere rentemiljø, steg højere, med Russell 2000 en stigning på omkring 2 %. Regionale banker, hvoraf nogle var blevet stresset af højere renter, vandt også frem, med KBW Regional bank-indekset steget 2,35 %.

Markederne er steget i år, hvor alle tre store indekser satte rekordhøjder med udsigt til lavere renter, efterhånden som inflationen aftog, og jobmarkedet viste gradvise tegn på afkøling.

Intuitive Machines steg med 44% efter at have indgået en kontrakt om navigationstjenester på 4,8 milliarder dollar fra NASA.

Fremrykkende udstedelser oversteg faldende med et 2,65-til-1-forhold på NYSE og med et 2,25-til-1-forhold på Nasdaq.

S&P 500 postede 42 nye 52-ugers højder og ingen nye lavpunkter, mens Nasdaq Composite noterede 159 nye højder og 49 nye lavpunkter.

Source: https://buystocks.co.uk/news/wall-street-advances-after-fed-cuts-rates-50-basis-points/